De Bitcoin Halving is achter de rug, en nu?
Met het minen van block 630.000 is de derde halving van Bitcoin een feit. Nu de hype is gaan liggen, kunnen we kijken hoe de vlag erbij hangt. Is Bitcoin nog intact? En wat gaat er nu gebeuren? Lees mee!
Dagelijks houdt onze redactie de stroom van informatie rondom economie en technologie nauwgezet in de gaten. Het meeste ervan is ruis. En het signaal? Dat lees je hier.
Met het minen van block 630.000 is de derde halving van Bitcoin een feit. Nu de hype is gaan liggen, kunnen we kijken hoe de vlag erbij hangt. Is Bitcoin nog intact? En wat gaat er nu gebeuren? Lees mee!
Het is zover! Vandaag staat een belangrijke gebeurtenis op de agenda: Bitcoin’s derde halving, een gebeurtenis die voor flinke opschudding kan zorgen. Wat het is? En wat je erover weten moet? We hebben alles op een rij gezet.
Terwijl de verf van de Nederlandse anti-witwaswet nog aan het drogen is, werken diverse internationale organisaties door aan de volgende laag die erop gesmeerd moet worden. Met dit nieuwe initiatief richt de G20 z’n pijlen op witwassen met cryptovaluta.
Als het aan De Nederlandsche Bank (DNB) ligt, krijgen alle Nederlanders een betaalrekening bij de centrale bank. Het ontwerp van dat digitale centralebankgeld wordt door DNB uitgebreid met bitcoin vergeleken. Kijk mee.
Op korte termijn moeten cryptobedrijven zich registreren bij toezichthouder De Nederlandsche Bank: de nieuwe antiwitwaswet is door de Eerste Kamer heen. Opvallend is dat nog twee belangrijke pijnpunten werden aangekaart. Zo werd het een drol met een goud randje.
Sinds de bitcoin-crash op 12 maart is de hoeveelheid vermogen dat wordt aangehouden in stablecoins met bijna 50% toegenomen. Ook nu de koers al bijna helemaal hersteld is, blijft de marktkapitalisatie stijgen. Wat is er aan de hand?
Terwijl de geldpersen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank overuren draaien, gebeurt bij Bitcoin precies het tegenovergestelde: de beloning van miners wordt in één klap gehalveerd. Paniek of juist een perfecte storm? Lees mee.
Het IMF verwacht dat de coronacrisis de diepste recessie wordt sinds de grote depressie in 1929. Voorzitter Georgieva blikt in een toespraak vooruit op de World Economic Outlook die volgende week wordt gepresenteerd. Wat betekent deze uitspraak, en zien we er al iets van? En welke rol kan bitcoin daarin spelen?
Een app die precies bijhoudt waar je bent geweest en wie je hebt ontmoet. Het klinkt als het script van een film waar je niet aan wil meespelen. Maar is die angst wel terecht? Lees mee over apps, bluetooth, tracing, en privacy.
Bitcoin is bedoeld als autonoom en open geldsysteem. Welk aspect daarvan nu tot uiting komt, is sterk locatie- en contextafhankelijk. Zo zien deze onderzoekers dat het in de economie van Venezuela een opmerkelijke en belangrijke rol vervult.
Het eerste kwartaal van 2020 zit erop. Het was een wilde rit voor bitcoin en de meeste andere cryptovaluta. Laten we in deze marktupdate eens kijken waar we staan, zo aan de vooravond van de halving!
Uit een nieuwe patentaanvraag van Microsoft blijkt dat de techreus op een doorbraak zit te broeden op het gebied van cryptocurrency mining. Bewijs leveren met hersengolven, bloedsomloop of je organen. Proof of Life?
De laatste dagen is Nederland in de ban van de afvlakkende groei. "Het einde van exponentiële groei", horen we dan. Maar de verspreiding van een virus is per definitie exponentieel van aard, of het groeit exponentieel, of het krimpt exponentieel. Centraal staat de groeifactor, lees mee!
Een nieuw record voor de Federal Reserve: voor het eerst staat er meer dan 5 biljoen dollar op de balans. Om de economische gevolgen van het coronavirus te dempen kwam er in één week $586 miljard bij. Dat is zelfs uitgedrukt als waardestijging per seconde een indrukwekkend bedrag.
Er is een wereld waar extreme gebeurtenissen niet extreem zijn, en het onverwachte onverwacht vaak voorkomt. Epidemieën en economische crisissen leven in die wereld.
KB Kookmin Bank, de grootste commerciële bank van Zuid-Korea, lanceert naar verluidt op relatief korte termijn diverse diensten en producten rondom Bitcoin en Ethereum. Een voorbode voor Europa?
De bitcoin difficulty daalde vannacht met 16% van 16,5T naar 13.9T omdat de rekenkracht van het netwerk flink gedaald is in de weken ervoor. Heeft het te maken met de lage koers? Is er een probleem voor bitcoin?
Nog altijd wordt de snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt enorm onderschat, net als de impact op het zorgsysteem, en het aantal mensen dat getroffen wordt. We hebben de situatie in Nederland in een model gestopt om dit te laten zien.
Iedere dag wordt een groep mensen besmet met het coronavirus en iedere besmetting heeft een hele reeks consequenties. We volgen een fictieve groep van 10.000 mensen om zicht te geven op de factoren die invloed hebben op de corona-verspreiding in Nederland.
De afgelopen vier weken raakte de coronacrisis de financiële markten en ook bitcoin met vernietigende gevolgen. Het is pas het begin. Er komt een diepe, wereldwijde recessie. Is de bazooka van de centrale banken genoeg? En is de crisis een doorbraak voor bitcoin?