Voor het eerst security token verhandelbaar op nationale beurs

MERJ Exhange, de nationale beurs van de Seychellen, is naar eigen zeggen de eerste aandelenmarkt wereldwijd waar een (volledig gereguleerde) security token verhandelbaar is. Wordt 2019 dan tóch het jaar van de security tokens?

Markt

Voor het eerst security token verhandelbaar op nationale beurs
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

In de loop van juni kondigde MERJ haar World’s First aan, en dat is nu een feit geworden (PDF). De eigen aandelen zijn verhandelbaar als security token, onder de naam MERJ-S. “Het combineren van traditionele financiële markten met ‘distributed ledger technology’ is het begin van een nieuw era van gereguleerde digitale assets”, schrijft MERJ in het persbericht.

Rondom security tokens, en de daaraan gerelateerde security token offerings (STO), leven hoge verwachtingen. Het is bedacht als best of both worlds. De betrouwbaarheid van de traditionele financiële sector en de veelzijdigheid van crypto komen bij elkaar. De belofte is dan: minder oplichters en kansloze tokens dan bij de ICO's, en minder drempels en kosten dan bij een traditionele beursgang.

Maar vooralsnog lijkt die verwachte doorbraak uit te blijven. Vermoedelijk draagt daar aan bij dat wet- en regelgeving rondom deze nieuwe assets maar langzaam totstandkomt. Voor MERJ is deze stap het bewijs dat het bedrijf op de goede weg zit. Na drie jaar samenwerken met toezichthouder en wetgever staat de toegangspoort naar kapitaalmarkten wat hen betreft wagenwijd open.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.