Nasdaq introduceert indices voor Bitcoin en Ethereum

Nasdaq, de op 1 na grootste aandelenbeurs ter wereld, gaat vanaf 25 februari realtime informatie aanbieden over Bitcoin en Ethereum. Dat gebeurt met een index: losse referentieprijzen voor 1 BTC en 1 ETH. Een belangrijke stap voor crypto-adoptie?

ExchangeEthereum

Nasdaq introduceert indices voor Bitcoin en Ethereum
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

BLX en ELX

De Bitcoin Liquid Index (BLX) en de Ethereum Liquid Index (ELX) geven een "realtime spot- en referentieprijs in dollars voor 1 BTC of 1 ETH en is gebaseerd op de meest liquide markten", vertelt Nasdaq in een online statement.

Volgens dat bericht wordt voor de totstandkoming van de indices gebruik gemaakt van data van meerdere exchange. Dat wordt samengevoegd om tot één prijspunt te komen voor Bitcoin en Ethereum. Dat moet handelaars helpen om keuzes te maken over de posities die ze innemen. De methode waarmee de prijs wordt berekend is geverifieerd door onafhankelijke auditors.

Mainstream adoptie

De twee nieuwe indexen worden toegevoegd aan het bestaande aanbod van Nasdaq. Daar is Nasdaq Composite, de belangrijkste index van Nasdaq, onderdeel van. De opname van BLX en ELX aan het bestaande aanbod introduceert Bitcoin en Ethereum bij veel traditionele handelaars op Wall Street en daarbuiten. Het wordt daarom als belangrijke stap voor de adoptie van cryptovaluta gezien.

Nasdaq's bemoeienis met de cryptomarkt wordt door de meeste deelnemers als belangrijk ervaren. Als 's werelds één na grootste aandelenbeurs is het een invloedrijk bedrijf. Er worden aandelen van meer dan 3.400 bedrijven verhandeld, met een totale marktwaarde van meer dan $10 biljoen. De verwachting is dat Nasdaq's ontvankelijkheid voor cryptovaluta een positief effect heeft op de deelname van grote bedrijven aan de cryptomarkt.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.