Nasdaq bevestigt: Bitcoin-futures komen in eerste helft van 2019

Joseph Christinat, VP van Nasdaq's media team, heeft aan de Daily Express bevestigd dat bitcoin-futures komend jaar naar de op één na grootste aandelenbeurs ter wereld komen. Christinat: “We’re doing this, and it’s happening.

ExchangeBitcoin

Nasdaq bevestigt: Bitcoin-futures komen in eerste helft van 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Er is inmiddels heel wat gespeculeerd over Nasdaq's rol in de cryptowereld, maar volgens Christinat had nog niemand bedacht simpelweg de vraag aan Nasdaq te stellen. Christinat:

“We hebben heel wat speculatie en geruchten langs zien komen over wat we misschien aan het doen zijn. Maar niemand heeft bedacht om ons gewoon te vragen om bevestiging. Maar bij deze: we doen dit, en het gebeurt.”

Christinat vult aan dat bitcoin futures in het eerste halfjaar van 2019 beschikbaar worden gesteld op de aandelenbeurs. Het is nog wachten op goedkeuring van de CFTC, maar dat is volgens Christinat slechts een formaliteit: “er is genoeg werk in gaan zitten om dat ‘academisch’ te maken.”

Volgens Christinat is Nasdaq al jaren bezig met de voorbereiding van de handel in op blockchain gebaseerde assets. Er is veel tijd, energie, en geld in gaan zitten. Dat de markt in elkaar is gezakt, is voor Nasdaq geen aanleiding om de beslissing te heroverwegen:

“We hebben dit scenario allang besproken — lang voordat de markt in elkaar zakte, en dat heeft geen invloed op de timing hiervan. Nee. We doen dit, koste wat kost.”

Specificaties van de futures die verhandeld gaan worden zijn nog onbekend. In ieder geval brengt het belangrijke zichtbaarheid aan deze opkomende asset class.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.