Nasdaq en VanEck gaan samenwerken om ‘Crypto 2.0’-producten te lanceren

Nasdaq, de op één na grootste aandelenbeurs ter wereld, gaat samenwerken met investeerder VanEck. Het doel is om een nieuwe generatie - Crypto 2.0 - cryptocurrency futures naar de markt te brengen. 

Exchange

Nasdaq en VanEck gaan samenwerken om ‘Crypto 2.0’-producten te lanceren
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De samenwerking werd op CoinDesk's Consensus bekendgemaakt. Een directeur van VanEck, Gabor Gurbacs, sprak over "gereguleerde crypto 2.0 op futures gebaseerde contracten". Het plan is om begin volgend jaar het eerste product van dit type te lanceren.

Gurbacs: “We hebben extra energie gestoken in de samenwerking met de CFTC om nieuwe standaarden voor bewaring en toezicht tot stand te laten komen.”

In een interview na de aankondiging vertelde Gurbacs dat we deze producten kunnen zien als een "upgrade" van de huidige regelgeving en standaarden die om bitcoin-producten heen hangen. Nasdaq's surveillance-systeem voor aandelenmarkten (SMARTS) is erbij betrokken, en moet betrokken financiële agentschappen het vertrouwen geven in het product en in de markt.

Al met al ziet Gurbacs de toekomst van de handel in cryptovaluta zonnig in:

“Ik zie een boeiend eerste kwartaal voor me. We geloven dat 2018 het jaar van de regulatie was, en 2019 het jaar van de implementatie wordt.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.