Verken de crypto-wereld met deze interessante bronnen

In de voorgaande delen maakten we een reis langs de juridische status van cryptovaluta, de risico's en hoe je die beperkt, en het stappenplan om kennis te maken. Als je tot hier gekomen bent, ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar de rest van de crypto-wereld. Ik wil je graag op weg helpen om die zelf te gaan verkennen. In dit artikel geef ik interessante en betrouwbare bronnen, zoals sites, podcasts en twitter-accounts. Die kun je als startpunt gebruiken voor de rest van de ontdekkingstocht!

Verken de crypto-wereld met deze interessante bronnen
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Exchanges

Je hebt een exchange nodig om te handelen in munten. Welke exchanges het beste bij jou passen hangt af van wat je nodig hebt. Ga je daytraden of een portefeuille opbouwen voor de lange termijn? Ga je zelf handelen of een bot programmeren? Een klein of groot startkapitaal? Privé of zakelijk?

De meeste mensen zullen met een beperkt kapitaal een brede portefeuille willen opbouwen. Dan heb je een paar goede exchanges nodig met veel verschillende handelsparen.

Een goede exchange herken je aan:

  • een hoog volume zodat er voldoende liquiditeit is;
  • veel aandacht voor beveiliging;
  • een goede reputatie onder handelaars.

De volgende exchanges voldoen daaraan:

Zie CoinMarketDir voor meer exchanges, en het overzicht van exchanges op CoinMarketCap.

Nieuws en ontwikkelingen

Als je de ontwikkelingen in het gebied wilt volgen, kun je de volgende sites volgen:

Meer nieuwssites vind je in deze ranking van meest invloedrijke blogs en nieuwssites.

Twitter

De crypto-community is verdeeld over allerlei kanalen. Telegram, Discord, Slack, Facebook en Twitter. De meest toegankelijke is Twitter. Daar zitten allerlei OG's, professionele handelaars en blockchain-ontwikkelaars. Ze delen hun vondsten, fundamentele en technische analyses en nieuwtjes. En een hoop onzin. Loop nooit blind achter twitteraars aan, doe altijd zelf onderzoek.

Bij de interessante twitteraars horen natuurlijk de bedenker van Ethereum, Vitalik Buterin, en de man achter Litecoin, Charlie Lee.

Maar misschien wel interessanter zijn de mensen die handelen, technische en fundamentele analyse uitvoeren en beoordelen, projecten bekijken en volgen, zelf actief zijn met mining, staking en masternodes. Ze hebben connecties, ze weten wat er gebeurt en gaat gebeuren.

Ik geef hier een kleine selectie (waaronder ook uit NL). Volg ze, en je ziet wie ze retweeten en aanbevelen. Je bouwt zo vanzelf je netwerk.

Nederlandse traders:

Nederlandse fiscalisten, economen, analisten:

Technische analyse vanuit verschillende hoeken:

Blockchain-technologie in het algemeen:

Mining:

Zie ook deze lijst van meest invloedrijke twitteraars, en dit overzicht in CoinMarketDir.

Informatie

Er zijn talloze websites die informatie over en vanuit de cryptomarkt aanbieden. Niet alles is even betrouwbaar. De volgende sites zijn een goed om mee te starten als je op zoek bent naar nieuwe informatie:

Podcasts & Youtube

Er zijn allerlei mensen en groepjes die podcasts of vlogs publiceren over crypto, vaak wekelijks of een paar keer per week. Er zijn er vele - zoek maar eens op Google naar crypto podcasts. Als je er één vindt die je aanspreekt, kijk dan wel even goed wie de makers zijn, hoeveel luisteraars of kijkers ze hebben en of er reviews zijn. Er wordt ook veel onzin verkondigd.

BNR maakt een wekelijkse Nederlandstalige podcast: BNR Cryptocast: "Herbert Blankesteijn en Boris van de Ven navigeren je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies."

Anthony Pompliano voert regelmatig een interessant gesprek met kopstukken uit de crypto-industrie in Off The Chain.

Ook aardig is de wekelijkse roundup van bitcoin.com in de podcast This Week In Bitcoin.

Iets meer keukentafelgesprekken hoor je in de Crypto Street Podcast. De drie Twitteraars @K1llerWh4le, @13Prince31 en @CryptoDale bespreken trends, geven hun mening en discussiëren met gasten.

Kennisbank

Dit artikel is een voorproefje van wat er gaat komen. Binnenkort lanceren we een lijst met betrouwbare bronnen in onze kennisbank. We zorgen ervoor dat daar enkel verwijzingen in komen te staan, die we zelf ook gebruiken en vertrouwen. Hou het in de gaten!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.