eToro breidt verder uit, koopt Deens blockchain-bedrijf Firmo

Slechts weken na de lancering van eToro in Amerika heeft het bedrijf aangekondigd het Deense bedrijf Firmo over te nemen. Firmo is gespecialiseerd in het uitvoeren van financiële (smart) contracten. Wat zijn eToro’s plannen?

Bedrijfsleven

eToro breidt verder uit, koopt Deens blockchain-bedrijf Firmo
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Gericht op groei

Het nieuws over de overname kwam naar buiten via Bloomberg. Ook de website van Firmo meldt de vereniging van Firmo met eToro. Het R&D-team van Firmo wordt door eToro opgeslokt. Of Firmo nog onder eigen naam doorgaat, is onbekend. Ook financiële details zijn niet bekendgemaakt.

“De overname is een gamechanger voor eToro omdat het onze positie in de toekomstige ‘tokenized’ economie”, vertelt Yoni Assia, mede-oprichter en CEO van eToro. “We willen een actieve speler zijn op de blockchainmarkt.”

Financiële contracten

Firmo’s platform kan gebruikt worden om financiële contracten uit te voeren op meerdere blockchains. Het is een gespecialiseerde vorm van smart contracts, en daar levert Firmo de infrastructuur voor.

De contracten zijn gebaseerd op een eigen programmeertaal, waarmee exchanges diverse producten mee kunnen maken. Denk aan derivaten van cryptovaluta, of een peer-to-peer dienst voor het verstrekken van leningen.

Volgens een bron van Bloomberg zou eToro met aanvullende overnames bezig zijn. Op die manier kan de financieel dienstverlener z’n positie in de markt verstevigen. Een woordvoerder van eToro wilde niet ingaan op het gerucht.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.