Volgen in 2020: Twitteraars

Veel van de hoofdrolspelers in de cryptowereld zijn actieve Twitteraars. Gesprekken en discussies zijn levendig en meestal constructief. En als je een vraag stelt, krijg je vaak nog antwoord ook! Volg deze Twitteraars in 2020.

Volgen in 2020: Twitteraars
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Dit artikel is onderdeel van een serie waarin we vooruitkijken naar 2020, en op een rijtje zetten wie en wat wij in 2020 gaan volgen. Lees het inleidende overzichtsartikel voor meer context.

In de inleiding noemden we een aantal onderwerpen die we in 2020 willen volgen, zoals de halving, de regelgeving en institutionele adoptie.

We hebben een aantal groepjes van Twitteraars gemaakt die wij interessant vinden om te volgen rondom zo'n thema. Natuurlijk zit er overlap in, en natuurlijk zijn er veel meer interessante lui, maar dit is een aardig begin.

Het aardige aan Twitter is overigens dat je niet iedereen hoeft te volgen als je geïnteresseerd bent in een bepaald thema. De echt interessante en spraakmakende berichten komen alsnog wel langs omdat die in ruime mate geretweet worden.

De bitcoin-halving & stock-to-flow

@100trillionUSD - De bedenker van het stock-to-flow model. Nederlandse analist bij een grote financial: werkt overdag aan Plan A en 's avonds aan Plan B.

@BurgerCryptoAM - Nederlandse quant en bitcoinometrist. Scherp en kritisch op stock-to-flow, betrokken bij doorontwikkeling van het model.

@phraudsta - Australische statisticus die de coïntegratie van het stock-to-flow-model introduceerde.

Wetgeving & regulatie

@CaitlinLong_ - Als lid van de Wyoming Blockchain Task Force twee jaar bezig geweest om een volwassen wetgeving voor blockchain-technologie en cryptovaluta te bedenken, waarvan een deel in 2020 ingaat.

@finhstamsterdam - Expert op gebied van regulatie van banken, betalingen en digitaal geld. Activist voor werkbare implementatie van AMLD5 in de Nederlandse WWFT.

On-chain metrics

@woonomic - On-chain analist en bedenker van o.a. NTV, CVDD en de Difficulty Ribbon. Gebruikt on-chain metrics als investeerder. Maker van de charts op charts.woobull.com.

@kenoshaking - On-chain analist en bedenker van o.a. MVRV en Dormancy. Onderzoeker bij Adaptive Capital.

Bouwen & ontwikkelen

@pwuille - Bitcoin-developer bij Blockstream. Kan goed uitleggen hoe de techniek werkt en neemt daar de tijd voor.

@VitalikButerin - Bedenker van Ethereum. Werkt en betaalt er nog actief aan mee, soms op spraakmakende en controversiële manier.

@cz_binance - Oprichter en CEO van Binance. Zit 24/7 achter Twitter en loopt nergens voor weg. Mengt zich actief in het debat.

Opiniemakers

@aantonop - Schrijver van o.a. The Internet of Money. Spreekt over de hele wereld. De vijf zuilen van Bitcoin: Open, borderless, neutral, censorship resistant, public.

@TuurDemeester - Op zoek naar de grote lijn en parallellen met de geschiedenis. Schreef de Bitcoin Reformatie. Legt uit en weerlegt met grote vriendelijkheid en bescheidenheid.

@PeterMcCormack - Host van de podcasts What Bitcoin Did en Defiance. Aangeklaagd door CSW voor laster. Scherpe mening maar open voor discussie.

Bitcoin als geld

@TraceMayer - Schreef over de zeven netwerkeffecten van Bitcoin. Bedacht Proof of Keys en de Mayer Multiple. Hodler of last resort.

@NickSzabo4 - Bedacht in 1998 Bitgold, een voorloper van Bitcoin. Onderzocht de oorsprong van geld en schreef daarover Shelling Out.

@pierre_rochard - Schrijft veel over hoe Bitcoin zich ontwikkelt als geldsysteem. Trapte in 2019 het "savings technology, not payments technology" narratief af. 

Oostenrijkse school

@saifedean - Onderzoeker en professor. Schrijver van The Bitcoin Standard. Nietsontziend bitcoin-maximalist met een scherpe pen.

@stephanlivera - Host van de Stephan Livera Podcast. Begenadigd interviewer en uitlegger. Tweet zelf niet zoveel, maar heeft aardige retweets in dit genre.

Charts & Memes

@ChartsBtc - Alle kaarten, schema's en modellen die op dit moment de ronde doen komen langs. Vaak door een retweet, soms met opmerking erbij.

@Rhythmtrader - Wijsheden, soms diep doordacht, soms voor op een tegeltje. Ook de memes en lijstjes van het moment.

Institutionele investeerders

@RaoulGMI - Oprichter en CEO van RealVision en GMI. Macro-econoom en analist van business cycles. Ziet belangrijke rol voor bitcoin in ieders portefeuille.

@wmiddelkoop - Nederlandse investeerder en publicist. Ziet al vele jaren een belangrijke rol voor goud in de nadagen van het huidige financiële systeem. Daar kwam de afgelopen twee jaar bitcoin bij als digitaal goud.

@APompliano - Amerikaanse investeerder en maker van podcast Off The Chain. Adviseert institutionele investeerders.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.