Bitcoin Meester brengt bitcoin naar voetbalclub AZ en hockeykampioen HC Bloemendaal

Langzaam maar zeker wordt bitcoin een bekend gezicht op Nederlandse sportvelden. AZ is de derde voetbalploeg die zich verbindt aan deze nieuwe markt, en HC Bloemendaal heeft een primeur onder de hockeyclubs.

BedrijfslevenBitcoin

Bitcoin Meester brengt bitcoin naar voetbalclub AZ en hockeykampioen HC Bloemendaal
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Bitcoin op het veld bij hockeykampioen

Eind juni maakte HC Bloemendaal wereldkundig dat de club de handen ineen slaat met Bitcoin Meester. Het Nederlandse cryptoplatform tekende een meerjarig contract als shirtsponsor en is zodoende expliciet op het hockeyveld aanwezig. “We merken steeds meer dat onze doelgroep zowel geïnteresseerd is in crypto als in sport”, legt Christiaan Jimmink uit, marketingbaas bij Bitcoin Meester. “Educatie staat centraal in de samenwerking. We willen mensen op een gezonde en prettige manier wegwijs maken op ons platform en op het gebied van cryptovaluta in het algemeen.”

Bitcoin Meester Shirtsponsor van HC Bloemendaal
Pepijn Post, Thom Moesker en Floris Jan Bovelander van HC Bloemendaal, Christiaan Jimmink en Michael Zandwijken van Bitcoin Meester presenteren het nieuwe shirt. Foto ©Marloes Kaal.

Voor de hockeyclub is de manier waarop Bitcoin Meester zich presenteert doorslaggevend geweest. “Via HC Bloemendaal kan uitgelegd worden wat cryptohandel inhoudt, en wat zaken zijn om rekening mee te houden”, vertelt Pepijn Post, bestuurslid Tophockey & Sponsoring bij de club. “Met de huidige resultaten en de aantrekkingskracht van beide topteams kunnen wij die doelstellingen een extra impuls geven.”

Voor de spelers heeft de samenwerking wellicht ook nog gevolgen. “Zij kunnen een bonus krijgen in bitcoin”, vertelt Jimmink. “Op voorwaarde dat één van de twee teams kampioen wordt, de beker behaald, of een Europese titel in de wacht sleept.”

Bitcoin op de balans van AZ

De honger naar sport stopt voor Bitcoin Meester niet bij hockey. Begin juli kwam naar buiten dat ook met AZ een deal is gesloten. In het AFAS Stadion werd een verbintenis tot medio 2024 getekend. Bijzonder is dat AZ zich expliciet uitspreekt over bitcoin. De club zegt vertrouwen te hebben in de toekomst van de belangrijkste cryptomunt, en is er daarom mee akkoord gegaan om een deel van het sponsorbedrag in bitcoin overgemaakt te krijgen. “Gedurende de samenwerking laten we die op de balans staan”, vertelt AZ’s commercieel directeur Michael Koster. “Volgens mij zijn we de eerste Nederlandse club die dat doet.”

AZ en BM presenteren nieuwe shirt
Michael Koster (AZ) en Christiaan Jimmink (Bitcoin Meester) presenteren langdurige verbintenis

“De cryptocurrency-markt is booming, met een exponentiële groei van gebruikers in de afgelopen jaren”, vertelt Koster. “Dat spreekt aan, maar juist in een nieuwe markt is enige sturing wel belangrijk. Niet iedereen is al goed bekend met cryptovaluta en in staat op verantwoorde wijze wegwijs te worden in deze wereld. Volgens mij hebben we met Bitcoin Meester daar een goede partner voor in huis.”

Op de vraag op welke manier invulling gegeven gaat worden aan dat passende onderwijs kan Jimmink nog geen boekje open doen. “We gaan een informatief programma uitrollen waarin we alles stap voor stap uitleggen aan de achterban. Daar zijn events onderdeel van, manieren om ze daarbij te betrekken, en meer. Hoe precies? Dat maken we de komende maanden bekend, samen met AZ.”

Eerder namen Ajax en Feyenoord een stap de cryptowereld in. Ook haalde Sparta als onderdeel van een sponsoractie meer dan 4 bitcoin op.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.