Giveaway: 1 bitcoin voor degene die ‘Het Wachtwoord’ kraakt

Radiostation SLAM! staat volgende maand volledig in het teken van bitcoin. Samen met Bitcoin Meester geeft de zender 1 BTC weg aan degene die ‘Het Wachtwoord’ kraakt, een spel dat de hele maand april gespeeld wordt. Zo werkt het.

RegionaalBitcoin

Giveaway: 1 bitcoin voor degene die ‘Het Wachtwoord’ kraakt
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Donderdagochtend kondigde SLAM! de weggeefactie aan. “Zit jij al in de bitcoin? Hoe gaat het met jouw crypto’s? Je kan geen gesprek meer voeren over deze vragen komen voorbij”, schrijft de zender. “Van maandag 5 tot en met donderdag 29 april spelen we iedere dag ‘Het Wachtwoord’. Door mee te spelen met het spel maak jij als luisteraar kans op één bitcoin die op dit moment meer dan 45.000 euro waard is!”

Wellicht dat je even met je ogen moet knipperen, maar het is echt waar: er wordt 1 BTC weggegeven, 100 miljoen satoshi. “Voor zover ik weet, heeft er in Nederland niet eerder zo’n omvangrijke bitcoinactie plaatsgevonden”, vertelt Bitcoin Meesters marketingbaas Christian Jimmink ons. “De hele maand april gaat in het teken staan van bitcoin. Met spelelementen, actualiteiten, kennisdeling, en meer.”

Martijn Zuurveen, directeur van het moederbedrijf van SLAM!, denkt dat de actie goed aansluit op de behoeften van de luisteraars. “Bitcoin is het gesprek van de dag en is dagelijks veel in het nieuws. Onze SLAM!-doelgroep, millennials, zijn er volop mee bezig”, zegt Zuurveen. “Nederlanders zijn gek op puzzelen en moeten een maand lang op zoek gaan naar het wachtwoord. Het wordt een spannend spel.”

Hoe dat spel precies gaat werken? Dat is nog geheim. “De punten worden nog op de i gezet”, vertelt Jimmink. “De basis is dat de luisteraar aan de hand van de hits die op SLAM! te horen zijn een wachtwoord kraken. Is dat gelukt? Dan kan hij zich kwalificeren als finalist. De groep finalisten speelt een eindspel en de winnaar daarvan krijgt 1 BTC.”

Volgens Mitchell Zandwijken, de CEO van Bitcoin Meester is deze actie niet alleen een unieke stap voor zijn eigen bedrijf. “De adoptie van de cryptomarkt in zijn geheel is er bij gebaat. Hoe toegankelijker we het kunnen maken, hoe sneller de crypto-economie zal groeien”, schrijft Zandwijken. Hoe deze actie aan die toegankelijkheid bijdraagt? “Door het niet alleen over de prijs en de speculatieve kant van bitcoin te hebben”, vertelt Jimmink. “Er is veel meer te vertellen. Meer weten? Dan moet je in april gewoon aan de radio gekluisterd zitten.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.