Bitcoin-update: boven de 12.000 dollar

Drie weken geleden leek bitcoin uit te breken uit een jarenlang patroon. De eerste stap boven de 10.000 dollar was toen net gezet. Laten we eens kijken hoe het sindsdien verder ging. In het kort: het ziet er goed uit!

Bitcoin

Bitcoin-update: boven de 12.000 dollar
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Om met de deur in huis te vallen, die uitbraak is niet meer te missen. Op welke manier je de driehoek ook tekent. Vorige keer lieten we in een uitgebreide update (lees die zeker terug, als je 'm gemist hebt) de grafiek hieronder zien, toen de koers bezig was door de bovenste lijn heen te gaan. Nu is 't duidelijk.

Sindsdien is een gestage opmars begonnen. Meteen op 27 juli naar $11.000 en op 2 augustus al naar $12.000. Dat was te snel, maar twee weken rust was genoeg, en op 17 augustus ging de koers naar bijna $12.500.

Het volume is hoger dan in juni en juli en het sentiment in de markt is positief. Niets lijkt een verdere stijging naar $15.000 in de weg te staan. Het feit dat het niet al te explosief en onbesuisd gebeurt, is daarbij een goed teken.

In de vorige update waagden we ons aan een wat groter plaatje met een erg bullish scenario. Voor de volledigheid hierbij een update daarvan.

Tot slot is nog noemenswaardig dat de dollar behoorlijk zwakker wordt de laatste weken. Dat verklaart een deel van de stijging van bitcoin, en ook van aandelen, goud en zilver. Die laatste twee hebben sowieso een buitengewoon sterk kwartaal achter de rug. Een goede zaak dat bitcoin daar nu bij aansluit!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.