LekkerCryptisch lanceert partnernetwerk

Nieuw jaar, nieuwe plannen. Het is tijd voor LekkerCryptisch 2.0. De volgende stap in onze missie om Bitcoin en financiële technologie voor alle Nederlanders extreem toegankelijk te maken. Dat kunnen we niet alleen: dit is ons partnernetwerk.

Bedrijfsleven

LekkerCryptisch lanceert partnernetwerk
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Gegroeid

Begin 2018 plaatsten we ons eerste artikel. Sindsdien is het hard gegaan. Wat begon als hobby is uitgegroeid tot iets veel groters – en mooiers – dan we vooraf hadden gedacht.

Vanuit LekkerCryptisch is het altijd ons doel geweest om te vertellen over nieuwe (financiële) technologie op een manier die voor een breed publiek toegankelijk is. Om bruggen te slaan tussen technologie, economie, en politiek. Om nieuwsfeiten te voorzien van de vaak broodnodige context.

En dat wordt gewaardeerd. Anno 2020 worden onze artikelen tussen de 80.000 en 110.000 keer per maand gelezen. In totaal hebben we meer dan 300.000 verschillende mensen bereikt. Op Twitter mogen we meer dan 10.000 mensen tot onze volgers rekenen. En op Telegram hebben we regelmatig boeiende gesprekken met gelijkgestemden.

Maar nog mooier dan de cijfers zijn de mensen die we via LekkerCryptisch ontmoeten, digitaal en fysiek, en de waardering die we krijgen voor de stukken die we publiceren, van collega-journalisten tot basisschooldocenten. Dat zijn de momenten waarop we iets te horen of zien krijgen van de waarde die we leveren, of momenten waarop we leren wat we beter kunnen doen.

Partners

Wat ons betreft is LekkerCryptisch 1.0 meer dan geslaagd. Een levendige community, goed gevulde kennisbank, en rapportage van het belangrijkste nieuws, bekeken door een objectieve, kritische bril.

Maar daar willen we het niet bij laten. Er zijn nog teveel zaken onderbelicht, en er is nog teveel informatie ontoegankelijk voor het grote publiek. Het is tijd voor LekkerCryptisch 2.0 – LekkerderCryptisch in de wandelgangen. Om daar aan te kunnen werken, krijgen we ondersteuning van marktpartners.

Aan de volgende stap in het leven van LekkerCryptisch zijn kosten verbonden. Meer dan wat we zelf kunnen dragen. We zouden natuurlijk aan advertenties kunnen beginnen, onze lezers gaan ‘converteren’ in referrals, en advertorials gaan verkopen. Maar dat past niet bij ons.

Uit diverse gesprekken en brainstorms kwam een ander model bovendrijven. Een hybride tussen sponsoring en partnering. Partnerbedrijven die LekkerCryptisch kennen en volledig achter onze kernwaarden staan maken met een financiële bijdrage mogelijk dat:

  • Alles wat we schrijven voor iedereen gratis toegankelijk is en blijft.
  • We ons kunnen richten op de lezer in plaats van op conversie van gebruikers.
  • We geen zichtbare of onzichtbare ongewenste advertenties hoeven te plaatsen.

Goed nieuws dus! Niet alleen kunnen we blijven bestaan, we kunnen groeien, verbeteren en ontwikkelen om alle geïnteresseerde investeerders, juristen, journalisten, economen, consumenten, techneuten, of wie dan ook, in Nederland van betrouwbare en toegankelijke informatie te voorzien.

We zullen het platform stap voor stap verbeteren en vernieuwen in de richting van LekkerCryptisch 2.0. Het nieuwe ontwerp van de site is een eerste zichtbaar resultaat.

En dat alles zonder dat jij – de lezer – lastig gevallen wordt met banners of een paywall. De redactie blijft onafhankelijk en de gebruiker wordt nimmer het product!

Evenwichtig partnernetwerk

De partners van het eerste uur zijn hieronder vereeuwigd. We zijn hen heel dankbaar voor het vertrouwen en de steun die ze ons tot dusver al gegeven hebben.

We hopen in 2020 meer partners aan te kunnen aansluiten. Het doel is een breed partnernetwerk, waarin het hele ecosysteem vertegenwoordigd is. De diversiteit geeft ons niet alleen continuïteit in de ontwikkeling van het platform, het zorgt ook voor verschillende perspectieven op technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. En bovendien: vele schouders maken licht werk.

Wil je nog meer weten? Hier vind je het overzicht van onze partners, hier lees je hoe je onze partner kan worden, en hier vind je de meestgestelde vragen over ons partnernetwerk. We zijn uiteraard ook bereikbaar via Telegram of e-mail.

Partners van het eerste uur

De organisaties die sinds het eerste uur van LekkerCryptisch 2.0 hun steun hebben uitgesproken. Zij verdienen het om even in het zonnetje gezet te worden.

Bitvavo

bitvavo-logo-full.svg

Trade the Future. Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

BLOX

blox-logo.svg

Bitcoin makkelijk gemaakt. Binnen 60 seconden veilig investeren in jouw favoriete crypto’s? Meer dan je mobiel zal je nooit nodig hebben. BLOX is het alles-in-één platform waar jij kan traden in cryptocurrencies, coins en tokens.

SATOS

SATOS - logo

Jouw cryptocurrency portaal. Cryptocurrency kopen en verkopen zoals Satoshi het bedoeld heeft, rechtstreeks vanuit je eigen wallet.

GET Protocol

GET Protocol - logo

Worldwide honest ticketing. GET Protocol biedt ticketing bedrijven de mogelijkheid om innovatieve, digitale tickets te verkopen. Dit biedt veel voordelen, onder andere dat fans worden beschermd tegen woekerprijzen en fraude.

BTC Direct

BTC Direct - logo

Direct de beste keus. Op zoek naar een snelle, makkelijke en veilige broker voor je crypto’s? Kijk niet verder! Vanaf 2013 maakt BTC Direct bitcoin, altcoins en andere blockchain assets voor iedereen toegankelijk.

Nocks.com

Nocks - logo

Value what’s yours. Cryptocurrency exchange waar je realtime diverse cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum e.a. kan verhandelen in euro’s.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.