Square Crypto zet in op ontwikkeling van Bitcoin’s Lightning Network

Square Crypto, een spin-off van betalingsbedrijf Square, heeft haar eerste product aangekondigd: een Lightning Development Kit voor Bitcoin-ontwikkelaars. De lange arm van Jack Dorsey aan het werk?

BedrijfslevenBitcoin

Square Crypto zet in op ontwikkeling van Bitcoin’s Lightning Network
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Flinke investeringen

Dorsey is bekend geworden als medeoprichter van Twitter. In 2009 kwam daar betalingsbedrijf Square bij. Al dat ondernemen heeft hem geen windeieren gelegd: volgens diverse bronnen is Dorsey al meer dan 4 miljard dollar waard.

Een deel van zijn vermogen vloeit richting de Bitcoin-wereld. Die betrokkenheid steekt Dorsey overigens niet onder stoelen of banken. Hij koopt iedere week voor $10.000 aan BTC, evangeliseert over Bitcoin als valuta van het internet, stak in 2018 maar liefst 2,5 miljoen dollar in Lightning Labs, betaalt het salaris van open source-ontwikkelaars, en zit achter Square Crypto, de spin-off van Square gericht op de doorontwikkeling van Bitcoin’s ecosysteem.

Flinke investeringen dus.

Lightning Development Kit (LDK)

Wat precies de beweegredenen van Dorsey zijn om zich op deze manier te profileren is onduidelijk. In zijn toekomstvisie speelt Bitcoin in de toekomst een belangrijke rol als internetgeld. Maar zover is het nog lang niet: “Voordat bitcoin kan functioneren als globaal geld moeten er verbeteringen plaatsvinden op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, privacy, en schaalbaarheid”, schrijft Square Crypto.

Om daar verandering in te brengen, is het bedrijf gestart met de bouw van een Lightning Deveopment Kit. Tools waarmee het makkelijker wordt om wallets en applicaties aan te laten haken op het Lightning Network. Daaraan ten grondslag ligt de wens dat, door technische drempels weg te nemen, applicatieontwikkelaars meer aandacht kunnen geven aan gebruiksvriendelijkheid.

Onweer op komst

Het jaar 2019 was een innovatief jaar voor Bitcoin’s Lightning Network. Volstrekt nog niet volwassen, maar er worden flinke stappen gezet. Door verschillende partijen wordt er eensgezind en onvermoeibaar doorgewerkt, merkt ook Square Crypto op:

“LDK is een groot project, en dat maakt het geschikt voor Square Crypto. We krijgen steun van bedrijven als Acinq, Blockstream, Lightning Labs, en open source-ontwikkelaars van over de hele wereld. Het is daarom een kwestie van tijd dat goedkope Bitcoin-betalingen zo gewoon zijn als cashbetalingen ooit waren.”

Dus, er is onweer op komst. En mocht je het voor de bui uit al eens willen proberen: bij de SPAR in Arnhem ben je van harte welkom om er je boodschappen mee te betalen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.