Grote Europese Bitcoin-beleggers kunnen binnenkort bij Fidelity terecht

Tussen de internationale verhuisberichten zat een opvallende verschijning: vermogensreus Fidelity komt naar Europa toe. In eerste instantie enkel voor de handel in en opslag van Bitcoin.

BedrijfslevenBitcoin

Grote Europese Bitcoin-beleggers kunnen binnenkort bij Fidelity terecht
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Fidelity is een grote vermogensbeheerder (meer dan 2.500 miljard euro in beheer) met meer dan 27 miljoen klanten wereldwijd. Als deze reus een grote aankondiging doet, gaat dat zelden ongehoord voorbij.

Zo ook het bericht dat er een nieuwe Europese tak wordt opgericht (PDF). Om “Europese instellingen die [willen] investeren in digitale assets” van dienst te kunnen zijn. Het miljardenbedrijf gaat dat doen vanuit Londen, alwaar het een zusje van Fidelity Digital Assets (FDA) vestigt.

“Sinds de lancering van FDA in de VS hebben we veelzeggende interesse en betrokkenheid gezien van de institutionele gemeenschap”, vertelt Tom Jessop, baas bij FDA. “Signalen dat die interesse zou afnemen ontbreken.”

Vanuit Londen worden drie diensten geleverd:

  1. De opslag (custody) van bitcoins.
  2. Het faciliteren van handel.
  3. Het ondersteunen van klanten in hun (zoek)tocht door deze nieuwe wereld.

“Met deze stap bouwen we verder aan de toegankelijkheid van digitale assets voor institutionele beleggers”, schrijft Chris Tyrer in het persbericht. Tyrer krijgt de leiding over de Europese onderneming.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.