Exchange IDAX onbruikbaar door verdwenen CEO

De baas van IDAX is spoorloos verdwenen, en met hem de toegang tot bijna al het geld van gebruikers. Het devies van IDAX: gebruik de exchange nu niet. Een.. déjà vu?

Exchange

Exchange IDAX onbruikbaar door verdwenen CEO
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Vijf dagen geleden begon het bij IDAX te roken. De vraag naar geldopnames zou “dramatisch zijn gestegen”, waardoor er vertraging in de verwerking ervan is opgetreden. ‘Withdrawal channel congestion’ noemde IDAX het zelf.

Inmiddels is de verhaallijn veranderd. “Sinds de aankondiging op 24 november is de CEO van IDAX Global spoorloos verdwenen”, lezen we in de meest recente update. “We weten niet wat de reden is en medewerkers kunnen hem niet bereiken.”

Wat de situatie nog schrijnender maakt, is dat met het verdwijnen van de CEO kennelijk ook de toegang tot “bijna alle opgeslagen cryptovaluta” is verdwenen. Want: we “hebben geen toegang meer tot de cold wallet van de exchange”. Een déjà vu?

Enfin, wat er precies aan de hand is bij IDAX is onbekend. Uiteraard wordt gesproken over een exit scam, een scenario dat niet uitgesloten is. Vooralsnog moeten we het doen met wat nu bekend is. Het devies van IDAX zelf: “gebruik ons platform niet”. Waarvan akte.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.