Bakkt schrijft records in aanloop naar lancering Bitcoin-opties

De afgelopen week hebben de fysiek geleverde bitcoin-futures van Bakkt het goed gedaan. Woensdag werden in totaal 5.671 contracten verhandeld, een nieuwe all-time-high. Een mooi momentum voor de lancering van bitcoin-opties?

BitcoinBakkt

Bakkt schrijft records in aanloop naar lancering Bitcoin-opties
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Recordhoogte

Twee maanden na het debuut van Bakkt’s bitcoin-futures is het volume erin naar een nieuw hoogtepunt gestegen. Met maar liefst 148 procent steeg het aantal verhandelde contracten afgelopen woensdag naar 5.671. Die contracten vertegenwoordigen samen een waarde van 42,5 miljoen dollar.

bakkt-wednesday-volume.jpg
Verloop van volume bitcoin-futures Bakkt (bron: @BakktBot)

Ter vergelijking: bij concurrent CME werden op dezelfde dag 2.970 contracten verhandeld. In absolute aantallen is CME verslagen, maar in waarde niet. CME’s contracten zijn samen 14.850 BTC waard, een ruime 110 miljoen dollar.

Bitcoin-opties vanaf 9 december

Donderdag 24 oktober kondigde Bakkt aan dat ze als eerste gereguleerde platform bitcoin-opties gaan aanbieden op hun bitcoin-futures. Maandag 9 december wordt dit nieuwe product officieel gelanceerd.

Met opties kunnen partijen hun risico's afdekken of extra inkomsten genereren. Het is een instrument dat grote professionele partijen nodig hebben om precies die blootstelling te construeren die ze voor ogen hebben. Een belangrijke stap in het ontwikkelen van cryptovaluta als asset class voor institutionele beleggers.

In datzelfde rijtje staat de lancering van Bakkt’s custody service. De bewaardienst werd door een select aantal klanten gebruikt, maar sinds maandag 11 november zijn de deuren – na toestemming van toezichthouder NYDFS – geopend voor “alle instellingen”.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.