Bakkt lanceert bitcoin-opties op 9 december

Een maand na de lancering van fysiek geleverde bitcoin-futures is Bakkt klaar voor de volgende stap. Vanaf 9 december kunnen professionele handelaars in bitcoin-opties handelen. Een volgende stap in de financialization van Bitcoin.

AdoptieBitcoinBakkt

Bakkt lanceert bitcoin-opties op 9 december
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Donderdag 24 oktober kondigde Bakkt aan dat ze als eerste gereguleerde platform bitcoin-opties gaan aanbieden op hun bitcoin-futures.

Het Bakkt Bitcoin Options contract is gebaseerd op de benchmark Bakkt Monthly Bitcoin Futures contract, en markeert opnieuw een belangrijke stap in het ontwikkelen van deze asset class voor institutionele investeerders, hun klanten en beleggers.

Met opties kunnen partijen hun risico's afdekken of extra inkomsten genereren. Het is een instrument dat grote professionele partijen nodig hebben om precies die blootstelling te construeren die ze voor ogen hebben.

Dit is een teken van verdere financialization van Bitcoin, door Trace Mayer genoemd als één van de zeven netwerkeffecten van Bitcoin:

Financialization - Bitcoin heeft de aandacht getrokken van velen in de financiële sector. Er worden producten gebouwd, zoals custody, fondsen en derivaten. De meeste interesse is er voor de munt met het grootste netwerk-effect: Bitcoin.

Het Bakkt-platform opende zijn deuren op 23 september 2019, en kende tot nu toe nog geen snelle start. De volumes zijn nog marginaal in vergelijking met CME of Bitmex.

Dit is beslist geen teken dat het project faalt, het hoort bij de professionele financiële sector, waar het opnemen van een nieuwe asset class in een portfolio een gedegen en daarmee langdurend proces is. Bijvoorbeeld regelgeving, intern beleid, risico-analyse, kleinschalige tests en infrastructuur moeten eerst in orde zijn voordat miljoenen worden geïnvesteerd.

Gisteren schreven we over Real Vision die bitcoin naast goud positioneert als bescherming tegen de komende recessie, en dit zo onder de aandacht brengt van tienduizenden financiële professionals.

De ontwikkelingen van Bakkt passen in de trend waarin telkens kleine tekenen zichtbaar zijn van toenemende interesse van professionele investeerders.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.