Bitcoin-opties vanaf eerste kwartaal 2020 verkrijgbaar bij CME

De Chicago Mercantile Exchange (CME) komt begin 2020 met opties op hun aan Bitcoin gekoppelde futurecontracten. De opties geven klanten “aanvullende middelen om risico’s af te dekken en te handelen”.

Bitcoin

Bitcoin-opties vanaf eerste kwartaal 2020 verkrijgbaar bij CME
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

CME sprak vrijdag over de uitbreiding van hun producten in een persbericht. Helemaal zeker is de komst ervan echter nog niet. De opties worden op dit moment onder de loep genomen door toezichthouders. Dat is nog de enige horde die genomen moet worden.

Een futurecontract biedt een investeerder de mogelijkheid bitcoin te kopen tegen aan vooraf afgesproken prijs op een vooraf bepaalde datum in de toekomst. Zo kan er gespeculeerd worden op de toekomstige prijs. Aan die handel hebben tot dusver 3.300 individuële accounts deelgenomen, volgens het persbericht. Dagelijks worden er duizenden contracten verhandeld, met een waarde van honderden miljoenen dollars (PDF).

Opties geven beleggers de keuze of ze wel of niet een futurecontract op of voor de verloopdatum weer van de hand doen. “Deze nieuwe producten zijn ontworpen om financiële instellingen en professionele handelaars de middelen te geven om de mate waarin ze zijn blootgesteld aan Bitcoin’s spotmarkt te beperken”, schrijft CME’s Tim McCourt in het persbericht. “Bovendien kunnen risico’s door openstaande futureposities beter afgedekt worden.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.