Binance betaalt 40+ ontwikkelaars om open source crypto software te bouwen

Maandag heeft Binance een initiatief onthuld dat gericht is op ontwikkelaars: Binance X. Sinds de oprichting ervan heeft Binance meer dan 40 open source-projecten gefinancierd. No strings attached?

ExchangeBinance

Binance betaalt 40+ ontwikkelaars om open source crypto software te bouwen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Binance X is de formalisatie van allerlei de broedplaatsfunctie die Binance vervult voor diverse projecten en bedrijven. In een introducerende blogpost vertelt het bedrijf er meer over. “De langetermijnmissie van Binance is om in infrastructuur te voorzien voor de vrijheid van geld”, schrijft Teck Chia. En daarom wordt er geld gestoken in ontwikkelaars en projectteams die veelal open source-producten bouwen gericht op de cryptomarkt.

Het klinkt als een heel ruimhartige onderneming, maar het mag duidelijk zijn dat de bouw vooral gericht is op het verbreden en verdiepen van de infrastructuur van Binance. Het merendeel van de projecten die van geld zijn voorzien, maken gebruik van één van de acht producten van Binance, zoals de exchange, launchpad, of Trust Wallet.

De naam ‘Binance X’ is geïnspireerd door Google. Google’s moederbedrijf Alphabet heeft een R&D-tak met de naam X Development. Naast het bekostigen van projectteams gaat Binance ook zogeheten developer evangelists sponsoren. Zij moeten ervoor zorgen dat ontwikkelaars aan de slag gaan met Binance-producten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.