Gedupeerden van KYC-hack Binance ontvangen VIP-lidmaatschap als compensatie

Onlangs kwam Binance in het nieuws vanwege gestolen KYC-documenten. In eerste instantie werd ontkend dat het om via Binance opgeslagen bestanden ging. Maar dat lijkt deels onjuist: getroffenen worden gecompenseerd met een... VIP-lidmaatschap.

ExchangeBinance

Gedupeerden van KYC-hack Binance ontvangen VIP-lidmaatschap als compensatie
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Gelekte paspoorten en rijbewijzen

Begin augustus was de cryptowereld even in rep en roer. Een ‘hacker’ zou KYC-documenten publiceren, tenzij Binance 300 BTC aan hem overmaakt. Dat nieuws verspreidde zich als lopend vuurtje, onder andere omdat er voorbeelden van gelekte documenten werden verspreid via Telegram. Maar volgens Binance was er niets aan de hand. Het zou gaan om oude documenten waar Binance niets mee te maken heeft.

Blijkbaar riep Binance iets te snel dat het om valse beschuldigingen gaat. Afgelopen vrijdag maakte het bedrijf bekend dat “een deel van de afbeeldingen overlappen met afbeeldingen die zijn verwerkt door een derde partij waar Binance mee samengewerkt heeft”. Het zou gaan om documenten die tussen december 2017 en februari 2018 door Binance-gebruikers zijn ingezonden.

Compensatie

Het is relatief rustig gebleven rondom het feit dat Binance toch betrokken blijkt te zijn geweest bij het lekken van persoonsgegevens. Opvallend, want begin augustus sprak iedereen erover.

Volgens de update van Binance wordt er contact gezocht met alle potentiële slachtoffers. Zij krijgen advies en krijgen de kosten gerelateerd aan het vernieuwen van persoonsdocumenten vergoed. Ook krijgen getroffenen een levenslang VIP-lidmaatschap: “lagere handelskosten, service, en andere diensten”.

Zo lijkt Binance er relatief goedkoop én zonder kleerscheuren vanaf te komen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.