‘China kan met eigen digitale valuta Westerse banksysteem omzeilen’

Jeremy Allaire, de CEO van Circle, maakt de VS nog eens uit voor achterblijver en waarschuwt: ‘met een digitale versie van de renminbi kan China het Westerse banksysteem omzeilen’. Zou het genoeg zijn om de VS in beweging te krijgen?

Regelgeving

‘China kan met eigen digitale valuta Westerse banksysteem omzeilen’
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Allaire was recent te horen in de Global Coin Research-podcast. Daarin stelt hij dat China op dit moment het tempo bepaalt rondom de ontwikkeling van digitale valuta. Niet lang geleden stelde een PBoC-directeur dat de eigen digitale valuta ‘klaar is voor gebruik’. Voor Allaire een mooie kapstok om de VS nog eens te waarschuwen.

“We [Circle] geloven dat de belangijkste reservemunten van de wereld, de grote handelsvaluta, uiteindelijk digitale valuta worden”, vertelt Allaire. “Een digitale versie van de renminbi die draait op softwareplatforms die verbonden zijn met het internet. Het zorgt voor kansen voor China en Chinese bedrijven [...] waaronder het omzeilen van het Westerse banksysteem.”

Dat Allaire niet blij is met het ondernemersklimaat in de VS op het gebied van cryptovaluta en blockchaintechnologie is niet nieuw. Eind mei sprak hij zich gefrustreerd uit nadat exchange Poloniex maatregelen moest nemen vanwege onduidelijke regels. Wat Allaire betreft zit die onduidelijkheid innovatie in de weg. Recenter verscheen hij met een soortgelijk verhaal voor het Amerikaanse Senaat, waar vragen werden gesteld over Libra.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.