Coinbase Wallet geeft desktop browsers toegang tot dapps

Coinbase Wallet is een mobiele applicatie die je kunt gebruiken als portemonnee en als zogeheten dapp browser. Die browser kan nu gekoppeld aan desktop browsers, met als doel om het gebruik van decentrale applicaties toegankelijker te maken.

ExchangeCoinbase

Coinbase Wallet geeft desktop browsers toegang tot dapps
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Als iemand interacteert met een dapp via Coinbase Wallet kan hij de app gebruiken om transacties cryptografisch mee te ondertekenen. Datzelfde proces kan nu ook met desktop browsers, met gebruik van WalletLink. “Het is een veilige brug tussen Coinbase Wallet en je desktop browser”, schrijft Coinbase. “Alles wat je moet doen is een WalletLink QR-code scannen met de Wallet-app”.

Een aantal populaire decentrale applicaties zijn al voorbereid op het gebruik van WalletLink, waaronder Compound, dYdX, IDEX, en Maker. Binnenkort volgt ook Uniswap en “meer van de meest populaire dapps”.

Illustratie van Coinbase Wallet en WalletLink (bron)

Wat Coinbase betreft is WalletLink “essentieel om toegang tot dapps te vereenvoudigen”. Dat zou de reden zijn om WalletLink aan te bieden als open source-software, “zodat ontwikkelaars van dapps en wallets het in hun producten kunnen integreren”. Uiteraard zit hierin ook (of voornamelijk) een strategisch belang: het naar voren schuiven van de eigen Wallet.

Enfin: het gebruik van het ‘decentrale web’ wordt er eenvoudiger van. Een kleine stap, maar iedere stap is er één. Overigens was Opera ze met Reborn 3 en mobiele browsers ruimschoots voor.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.