Dit zijn de 5 meest gehypete crypto’s op Twitter

Op Twitter wordt heel wat geschreven over cryptovaluta. Om al dat schrijfwerk te kunnen kwantificeren is de ‘Hype-to-Activity Ratio’ bedacht. Dit zijn de 5 meest (en minst) gehypete crypto’s op Twitter.

Markt

Dit zijn de 5 meest gehypete crypto’s op Twitter
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Hype en activiteit

CryptoTwitter (CT) wordt de community op Twitter ookwel genoemd. Een mix van bedrijven, analisten, media, (kleine) investeerders, en anonieme katachtigen. Het is een wereld waarin de aandacht snel van het ene project naar het andere kan verschuiven.

Data-analist TheTie wilde graag weten in hoeverre die aandacht gebaseerd is op activiteit, en bedacht de ‘Hype-to-Activity (H2A) Ratio’. Het staat voor het aantal tweets over een crypto voor iedere miljoen dollar dat het aan handelsvolume heeft. In totaal werden 450 crypto’s onder de loep gelegd, met een gemiddelde H2A-ratio van 1,02.

Het is natuurlijk geen exacte wetenschap, maar het geeft wel een aardig beeld bij de mate waarin een crypto de aandacht weet te grijpen. Of een hoge ratio geclassificeerd moet worden als ‘overhyped’ laten we aan je eigen verbeelding over.

Top 5

Laten we beginnen bij de vijf cryptovaluta met de laagste H2A-ratio:

 1. Tether: 0,003.
 2. EOS: 0,008.
 3. Ethereum Classic: 0,158.
 4. Cosmos: 0,230.
 5. NEO: 0,231.

Tegenover deze vijf staan cryptovaluta met enorme activiteit op Twitter ten opzichte van het handelsvolume dat eraan gerelateerd is:

 1. TokenPay: 911,1.
 2. Electroneum: 678,8.
 3. Dragonchain: 505,3.
 4. Telcoin: 287,5.
 5. DigiByte: 153,4.

De grootste cryptovaluta (gemeten naar marktkapitalisatie) blijken een redelijk constante H2A-ratio te hebben, met uitzondering van Ripple (XRP):

 1. Bitcoin: 1,72.
 2. Ethereum: 1,17.
 3. XRP: 4,07.
 4. Bitcoin Cash: 0,71.
 5. Litecoin: 1,08.

De ratio van XRP zou stijgen naar 6,66 als ook tweets met tags als #XRPArmy en #XRPTheStandard worden meegenomen. Opvallend is dat meer dan een derde van alle tweets over Ripple die hashtags bevat. Dus heb je het gevoel dat XRP relatief vaak in je timeline voorbij komt? Dat klopt: er wordt 6 keer meer over getweet (relatief aan het handelsvolume) dan de gemiddelde munt.

Dat gezegd hebbende, in de context van alle onderzochte crypto’s is er ook voor XRP nog veel ‘groeiruimte’...

Meest gehypete cryptovaluta volgens TheTie (bron). Zelf de data induiken kan hier.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.