2.000 Israëlische fintechbedrijven wachten op een licentie

Fintech wordt doorgaans gezien als enorme globale groeimarkt. Alleen al in Israël wachten er 2.000 (!) bedrijven op een licentie van de toezichthouder. Blockchain en financiële technologie worden in het bijzonder genoemd.

Markt

2.000 Israëlische fintechbedrijven wachten op een licentie
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Wachtrij is te lang geworden

Omdat er zoveel entiteiten op zoek zijn naar goedkeuring hebben de lokale autoriteiten een ‘fast-track’-programma opgetuigd. Op die manier moet de (te) lange wachtrij snel slinken. En niet alleen om de rij korter te maken: “het doel is om concurrentie op de lokale fintechmarkt flink aan te laten wakkeren”, aldus het stuk in de Israëlische krant Calcalist.

Blockchain en wallets

“We laten ons primair leiden door technologische innovatie en onze relatie met de industrie”, vertelt Dr. Moshe Barkat, hoofd van de Capital Market Authority. “We verstrekken regelmatig vergunningen en licenties aan fintechbedrijven, waaronder P2P-platforms, digitale wallets, op blockchain gebaseerde fintechondernemingen, en andere betalingsverwerkers.”

Het versneld verwerken van de influx van nieuwe bedrijven en initiatieven is onderdeel van een innovatieprogramma van het Israëlische ministerie van Financiën. Om diezelfde reden is de toezichthouder volgens Calcalist recent toegetreden tot de Global Financial Innovation Network (GFIN). Daarvan zijn de Wereldbank en het IMF ook lid.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.