Rakuten’s cryptocurrency exchange open voor handel in BTC, ETH, en BCH

Rakuten, de ‘Amazon van Japan’, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. De eigen cryptocurrency exchange (Rakuten Wallet) is maandag open gegaan voor de handel in Bitcoin, Ethereum, en Bitcoin Cash. Drie dingen vallen op.

Exchange

Rakuten’s cryptocurrency exchange open voor handel in BTC, ETH, en BCH
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Ten eerste ljikt de exchange mobile first te zijn opgezet. Op dit moment is de beurs enkel bereikbaar en te gebruiken met een Android-app, is te lezen in de officiële aankondiging. Binnenkort komt er ook een iOS-app bij, maar de planning daarvoor is achterwege gelaten.

Ten tweede wordt het geld van klanten gescheiden bewaard van het eigen vermogen, onder het toezicht van een daartoe in het leven geroepen bewaarder: Rakuten Trust. Al het geld van gebruikers wordt bewaard in cold wallets. Voor toegang tot opgeslagen cryptovaluta zijn meerdere private keys nodig, en voor gebruikers is two-factor authentication verplicht.

Tenslotte brengt het handelsplatform enkel kosten in rekening voor geldopnames. Klanten kunnen naar hartelust handelen en storten, zonder dat daar kosten tegenover staan.

De nieuwe dienst van Rakuten kan in Japan een belangrijke drijfveer voor adoptie zijn. Klanten die gebruikmaken van de webshop (omzet van 9 miljard (!) in 2018) zouden bijvoorbeeld vanuit de Wallet kunnen betalen. Daarnaast staat Rakuten bekend om z’n cashbacks. Ook daar liggen mogelijkheden om klanten te prikkelen van Rakuten Wallet gebruik te maken.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.