BitMEX voegt drie landen toe aan de zwarte lijst

Gebruikers uit de Seychellen, Hongkong, en Bermuda kunnen niet meer op BitMEX handelen. Volgens BitMEX is de ingreep nodig om te voorkomen dat eigen medewerkers op de exchange kunnen handelen.

Exchange

BitMEX voegt drie landen toe aan de zwarte lijst
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het besluit werd maandag bekendgemaakt via de website van de beurs. Het heeft wat weg van een exchange die een wit voetje wil halen bij toezichthouders. Een akte van ‘goed gedrag’, mogelijk gedreven door het onderzoek dat door de CFTC is ingesteld naar misstanden op de exchange.

“De markt heeft gesproken: BitMEX is een succes”, lezen we in het persbericht. “We zijn er trots op dat we het meest innovatieve, betrouwbare, en veilige cryptocurrency-platform ter wereld hebben gebouwd.” Dat de afgelopen weken tientallen miljoenen dollars van de exchange zijn weggehaald, wordt voor het gemak achterwege gelaten.

Op de zwarte lijst staan, naast de bovengenoemde drie landen, de Verenigde Staten, Cuba, de Krim, Iran, Syrië, Noord-Korea, en Sudan. Volgens BitMEX heeft de aangekondigde wijziging “geen noemenswaardige impact op de exchange en heeft slechts betrekking op enkele gebruikers”.

Wat BitMEX betreft is extra bemoeienis van toezichthouders meer dan welkom. “Het is hun missie om ervoor te zorgen dat eerlijke burgers niet bedrogen worden”, schrijft de exchange. Kennelijk is het daarom nodig om eigen medewerkers van de beurs te weren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.