Samsung’s blockchain wallet heeft stilletjes ondersteuning gekregen voor Bitcoin

Ontwikkelaars van apps die gebruik maken van Samsung’s Blockchain Keystore kunnen hun apps voorbereiden op interactie met Bitcoin. Ondersteuning voor de grootste cryptomunt is onlangs stilletjes aan de Samsung-software toegevoegd.

BedrijfslevenBitcoin

Samsung’s blockchain wallet heeft stilletjes ondersteuning gekregen voor Bitcoin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De Blockchain Keystore was onderdeel van het release-circus rondom de Samsung Galaxy S10. In die tijd werd duidelijk dat Samsung z’n best heeft gedaan om blockchain en cryptovaluta toegankelijk(er) te maken. Maar, enigszins onverwacht, bleek de software enkel interactie met Ethereum en daarop gebaseerde dapps te ondersteunen.

Dat is nu veranderd, getuige de release notes van de laatste versie van de zogeheten Keystore SDK. SDK staat voor Software Development Kit; in dit geval de toolkit die ontwikkelaars gebruiken om de ingebouwde blockchain features aan te spreken. Denk aan het aanmaken van nieuwe adressen, of het ondertekenen van een transactie.

Op dit moment is de Blockchain Keystore enkel beschikbaar op high-end Samsung-toestellen, waaronder de Galaxy S10e, S10, S10+, S10 5G, Note10, en de Note10+. En zelfs als je zo’n toestel hebt, moet je maar net in de juiste regio wonen. Het gebruik ervan is beperkt tot Duitsland, Noord-Amerika, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland, en het Verenigd Koninkrijk.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.