Buy the dip: uit data van Coinbase blijkt dat grote investeerders nu Bitcoin kopen

De afgelopen dagen zakte de Bitcoin-koers in van $11.500 naar onder de $10.000. Wat blijkt: tweederde van de grote Coinbase-klanten hebben Bitcoin gekocht, in plaats van verkocht. Buy the dip?

MarktBitcoinCoinbase

Buy the dip: uit data van Coinbase blijkt dat grote investeerders nu Bitcoin kopen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Op 13 augustus begon de koers van Bitcoin, toentertijd rond de $11.400, flink te dalen. Tegen het einde van 14 augustus bungelde Bitcoin rond de $10.000. Bitcoin’s ‘fear index’ daalde naar het laagste punt van 2019, gelijk aan de waarde toen de prijs naar $3.200 bewoog in december 2018.

Op zo’n moment is de markt in rep en roer. Het sentiment slaat om, en handelaars verwachten verdere daling. Het verhaal dat ‘het grote geld’ winst pakt is dan al snel ontstaan. Maar de vraag is of dat overeenkomt met de werkelijkheid.

De grote klanten van Coinbase laten in ieder geval ander gedrag zien. De klanten met het meeste BTC in bezit (de top 10%) blijken voornamelijk Bitcoin te kopen. Dit zijn de 24-uurs statistieken over 14 augustus:

Ook Ripple (XRP) kreeg de afgelopen dagen rake klappen, maar onder grote beleggers is soortgelijk gedrag zichtbaar. Maar liefst 88% van de grote holders koopt bij:

Verdere daling van beide assets is niet uitgesloten, ondanks de koopacties van welgestelde Coinbase-klanten. Maar duidelijk is dat zij door accumuleren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.