Bitcoin peer-to-peer exchange Paxful ziet volume van ‘institutionele klanten’ flink toenemen

De zaken gaan lekker bij Paxful, een Bitcoin-exchange waar de directe handel tussen twee partijen (P2P) wordt gefaciliteerd. In juli nam het handelsvolume veroorzaakt door ‘institutionele klanten’ met 70% toe.

ExchangeBitcoin

Bitcoin peer-to-peer exchange Paxful ziet volume van ‘institutionele klanten’ flink toenemen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Ray Youssef, de CEO van Paxful, sprak met Decrypt over de ontwikkelingen bij de exchange. “Kleinere financiële instellingen waren verantwoordelijk voor een flinke toename van bankoverschrijvingen”, vertelt Youssef. “In juli nam dat volume met 70% toe. Tussen juni en juli sprong het van 4 miljoen dollar naar 7 miljoen dollar.”

Paxful is een peer-to-peer exchange. Het noemt zichzelf een marktplaats: als gebruiker kan je biedingen plaatsen en op het aanbod van anderen reageren. De resulterende transactie vindt direct tussen twee gebruikers plaats. Als facilitator daarvan biedt Paxful meerdere betaalmogelijkheden aan, waaronder banktransacties. In juli werden daar meer dan 100.000 orders mee verwerkt.

Volgens Youssef bestaat het klantenbestand van Paxful nu “voor een gezond deel uit institutionele spelers”. De stijging van het volume was ook op andere fronten merkbaar. “We zien ook meer transacties tussen klanten onderling, zonder gebruik van diensten van derden”, vertelt Youssef. “Mogelijk dat politieke gebeurtenissen daar ook aan bijdragen”. Een overduidelijk voorbeeld daarvan is de handelsoorlog tussen China en de VS.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.