Dallas Mavericks tweede NBA-team dat Bitcoin accepteert voor tickets en merchandise

Bij de Mavs kunnen basketbalfans nu kaartjes en merchandise aanschaffen met Bitcoin. Het is het tweede NBA-team dat cryptovaluta accepteert. De Sacramento Kings gingen de Dallas Mavericks voor.

AdoptieBitcoin

Dallas Mavericks tweede NBA-team dat Bitcoin accepteert voor tickets en merchandise
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

“De Dallas Mavericks zijn een uitgesproken voorstander van Bitcoin”, aldus Stephen Pair, de CEO van BitPay in een persbericht. BitPay is de betalingsverwerker waarmee de Mavs in zee zijn gegaan. Dat betekent (zeer waarschijnlijk) dat het NBA-team zelf geen cryptovaluta in bewaring neemt, maar in fiatvaluta uitbetaald wordt.

“We willen dat fans die met Bitcoin willen betalen die mogelijkheid geven”, vertelt Mavericks-eigenaar Mark Cuban. Deze stap moet de interactie met het NBA-team toegankelijker maken. “Het toekomstperspectief van cryptovaluta breidt snel uit, en ons basketbalteam neemt graag het voortouw op het gebied van technologische innovaties”.

Cuban is geen onbekende van de cryptowereld. Hij neemt deel aan investeringsfondsen, zijn naam is gekoppeld aan diverse ICO’s, en hij was betrokken bij startups zoals Mercury Protocol. Ook verscheen Cuban onlangs op CNBC. Hij sprak tijdens de uitzending over Libra, en vergeleek Bitcoin met goud: “Het voordeel van Bitcoin is dat de voorraad eindig is. Bij goud is dat niet zo. Er wordt iedere dag nieuw goud gevonden.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.