Britse banken Barclays en Santander nemen afstand van Coinbase

Coinbase worstelt met bankproblemen in het Verenigd Koninkrijk. Na Barclays lijkt ook Santander de vingers niet (meer) aan de exchange te willen branden. Wat is er aan de hand?

ExchangeCoinbase

Britse banken Barclays en Santander nemen afstand van Coinbase
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Woensdag kwam via CoinDesk naar buiten dat Barclays en Coinbase uit elkaar zijn gegaan. De berichtgeving is gebaseerd op “bronnen uit de industrie”, en komt overeen met het gegeven dat Coinbase de toegang tot het Britse ‘Faster Payments Scheme’ (FPS) is verloren. Daardoor nemen stortingen en opnames van Britse klanten nu meerdere dagen in beslag.

Ook de Britse tak van Santander lijkt het net rondom Coinbase aan te trekken. “De bank vertelde me naar een andere bank te verhuizen als ik een betaling aan Coinbase wilde overmaken”, aldus een Santander-klant. Het is niet duidelijk of het om een algehele Coinbase-blokkade gaat, of eenvoudigweg om een aangescherpt AML-beleid.

Het lijkt erop dat de Britse banken koude voeten hebben gekregen. “Barclays neemt minder risico. Waarom precies is onduidelijk. Misschien is er activiteit geweest waar ze niet blij mee zijn. Maar het gaat hier om Barclays vertrouwen in crypto in het geheel”, aldus een CEO van een Brits cryptobedrijf die anoniem wenste te blijven.

Hoe Coinbase toegang tot Britse bankdiensten gaat herstellen is op het moment van schrijven onbekend.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.