De Brexit van Zcash (ZEC): Coinbase UK schrapt op privacy gerichte altcoin

Coinbase heeft Britse klanten op de hoogte gebracht dat Zcash (ZEC) binnenkort van de exchange wordt geschrapt. Vanaf 26 augustus moeten klanten ergens anders naartoe voor de privacymunt. Maar waarom?

ExchangeCoinbase

De Brexit van Zcash (ZEC): Coinbase UK schrapt op privacy gerichte altcoin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Klanten zijn per e-mail op de hoogte gesteld van de onverwachte actie. Het lijkt erop dat Zcash enkel van de Britse arm van Coinbase wordt verwijderd. Helemaal zeker is dat echter niet: vanuit Coinbase is er nog geen publiek statement over Zcash uitgevaardigd.

Deel van e-mail aan Britse Coinbase-klanten (bron)

Vanaf maandag 26 augustus kunnen Britse Coinbase-klanten geen Zcash meer bij de exchange hebben staan. Heeft de klant voor die tijd geen maatregelen getroffen, wordt de munt automatisch naar de Britse pond omgezet.

De ontwikkelaar van Zcash, Electric Coin Company, reageerde op Twitter op het nieuws. “Om speculatie hierover voor te zijn bevestigen we bij deze dat Zcash voor de volle 100% verenigbaar is met Britse regelgeving en KYC/AML-eisen”, aldus het bedrijf. Maar als het niet aan compliance ligt, waaraan dan wél?

Alistair Milne, CIO van beleggingsfonds Altana, bevestigt die denkrichting en denkt aan druk vanuit het bankwezen: “Waarschijnlijk was het een voorwaarde om opnieuw toegang te krijgen tot het Britse ‘Faster Payments’-systeem.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.