SEC verschuift beslissing over 3 Bitcoin ETF-aanvragen naar de herfst

Op dit moment zijn er drie Amerikaanse bedrijven in de running voor ’s werelds eerste goedgekeurde Bitcoin ETF, waaronder vermogensbeheerders VanEck en Bitwise. Alledrie moeten ze wachten: de SEC heeft de beslissingen naar de herfst opgeschoven.

RegelgevingBitcoin

SEC verschuift beslissing over 3 Bitcoin ETF-aanvragen naar de herfst
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De aanvragen van VanEck/SolidX en Bitwise krijgen de meeste aandacht. In de loop van mei kregen beide bedrijven al voor de tweede keer te horen van beurstoezichthouder SEC dat de beslissing over beide aanvragen werd uitgesteld.

De SEC maakt nu gebruik van de derde (en laatste) mogelijkheid om de beslisdatum naar achteren te verschuiven. Bitwise krijgt op of voor 13 oktober (PDF) definitief te horen of ze de eerste zijn met een Bitcoin ETF. De definitieve beslissing over het voorstel van VanEck/SolidX volgt op of voor 18 oktober (PDF).

Nummer drie in de race is Wilshire Phoenix. De fondsbeheerder diende eind juni een aanvraag in voor een ETF die gebaseerd is op onder andere Bitcoin en staatsobligaties. Ook in het kader van deze aanvraag opteert de SEC voor uitstel. Op of voor 29 september (PDF) volgt het tweede beslismoment.

Tot dusver is Bitwise het meest vocaal geweest over de procedure. Om aan te tonen dat de markt van cryptocurrency exchanges wél betrouwbaar is, kwam het bedrijf met een opvallende uitspraak: “95% van Bitcoin‘s handelsvolume is nep”.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.