Binance US overweegt notering van deze 30 cryptocurrencies

De vraag die Amerikaanse handelaars de laatste weken heeft beziggehouden: welke cryptocurrencies kunnen straks verhandeld worden op Binance US? Vrijdag kondigde de exchange aan de notering van deze 30 munten te onderzoeken.

ExchangeBinance

Binance US overweegt notering van deze 30 cryptocurrencies
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Vanaf 12 september mogen handelaars uit de Verenigde Staten geen gebruik meer maken van Binance.com. Ze kunnen dan enkel nog terecht op Binance.US. De splitsing heeft alles te maken met wet- en regelgeving. Of beter gezegd: onduidelijkheid daarover. Ook Binance wil voorkomen dat het in de problemen komt met Amerikaanse toezichthouders.

Een belangrijke vraag in aanloop naar de lancering van Binance US is welke cryptovaluta daarop verhandelbaar worden gesteld. Daarover heeft Binance een boekje opengedaan. Van de volgende assets wordt de notering onderzocht (op alfabetische volgorde): ADA, ATOM, BAT, BCHABC, BNB, BTC, DASH, EOS, ETC, ETH, HOT, IOTA, LINK, LOOM, LTC, MANA, NANO, NEO, PAX, REP, RVN, TUSD, USDC, USDT, VET, WAVES, XLM, XRP, ZIL, ZRX. Uit de huidige top 20 ontbreken vijf cryptovaluta, waaronder Monero (XMR), TRON (TRX), en Tezos (XTZ).

Al deze assets worden onderworpen aan het Digital Asset Risk Assessment Framework dat door Binance US ontwikkeld is. Daarmee wordt een asset beoordeeld op vijf gebieden, waaronder rechtsgeldigheid, technische kwaliteit, en kenmerken van de organisatie verantwoordelijk voor de ontwikkeling ervan.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.