Onrust door no-deal Brexit stuwt prijs Bitcoin naar recordhoogte, aldus The Independent

Het vooruitzicht van een no-deal Brexit hangt volgens sommige analisten als donkere wolk boven de wereldeconomie. Maar voor Bitcoin kan het juist gunstig zijn. Sterker nog: volgens The Independent stuwt het de Bitcoin-prijs naar een recordhoogte.

MarktBitcoin

Onrust door no-deal Brexit stuwt prijs Bitcoin naar recordhoogte, aldus The Independent
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

In relatief korte tijd is het imago van Bitcoin flink veranderd. Van hoog speculatief asset, naar goud 2.0, naar veilige haven in financieel onrustige tijden. Er wordt daarom steeds vaker aan gerefereerd, juist ook in reguliere media. Vrijdag lezen we op The Independent de voorspelling dat de prijs van Bitcoin naar een recordhoogte stijgt mocht de Brexit op een no-deal uitkomen.

Het vooruitzicht van een no-deal heeft al flink op de waarde van de Engelse pond ingehakt. “Niet alleen zorgt een no-deal voor toegenomen volatiliteit van belangrijke fiatvaluta, het legt ook de kwetsbaarheid van het huidige financiële systeem bloot”, vertelt Nicholas Gregory, CEO van CommerceBlock, aan de Engelse krant. “Een no-deal Brexit zou tot een enorme uitbraak kunnen leiden.”

Bitcoin’s rol als veilige haven wordt nadrukkelijk ter sprake gebracht. “Bitcoin is een ‘flight-to-safety’ asset in tijden van onzekerheid op de markt”, vertelt Nigel Green, CEO van deVere Group. En Simon Peters van eToro schrijft: “Goud heeft baat gehad bij de onzekerheid onder investeerders. En Bitcoin lijkt op dezelfde manier te zijn gebruikt.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.