Grootste accountantskantoor Californië accepteert betalingen met cryptovaluta

Op zoek naar een accountant die je kan betalen met crypto? Dan kan je nu terecht bij Armanino, de grootste onafhankelijke accountant van Californië. De auditor gaat ook werken aan uitbreiding van het eigen ‘blockchain explorer platform’.

Adoptie

Grootste accountantskantoor Californië accepteert betalingen met cryptovaluta
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Via een persbericht laat Armanino weten dat rekeningen van de firma met meer dan 1.000 cryptovaluta betaald kunnen worden, “waaronder Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, en veel andere altcoins”. Volgens de accountant zelf is Armanino “nu één van de weinig onafhankelijke accountantskantoren die digitale assets accepteert [als betaalmiddel]”.

“We hebben de infrastructuur die nodig is om betalingen met crypto te accepteren gebouwd”. vertelt Andries Verschelden, partner bij Armanino. “Omdat steeds meer fintechbedrijven, banken, en tussenpersonen de weg zoeken naar het gebruik ervan. We verwachten dat die groei aanhoudt.”

Vaak is bij de acceptatie van cryptovaluta als betaalmiddel een bedrijf betrokken die de assets eerst omzet in fiatvaluta alvorens het over te maken aan de ontvanger. Zo’n partij wordt door Armanino niet genoemd, waardoor de indruk wordt gewerkt dat het bedrijf de assets zelf beheert.

Net als PwC heeft Armanino een eigen toolkit ontwikkeld om het inspecteren van blockchaintransacties te vereenvoudigen en behapbaar te maken. “De behoefte aan ‘assurance tools’ neemt steeds verder toe”, stelt Verschelden. Daarom steekt Armanino ook tijd en geld in de doorontwikkeling van de eigen blockchain explorer.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.