Blockstream lanceert mining colocatie en BetterHash-pool voor Bitcoin

Bitcoin-bedrijf Blockstream heeft donderdag de diensten Mining en Pool gelanceerd. Fidelity is al klant en laat haar miners door Blockstream beheren. De mining pool gebruikt het BetterHash-protocol, en dat heeft één groot voordeel.

BedrijfslevenBitcoin

Blockstream lanceert mining colocatie en BetterHash-pool voor Bitcoin
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Blockstream is een bedrijf dat is opgericht door een aantal Bitcoin-prominenten, waaronder Adam Back, Gregory Maxwell, en Pieter Wuille. Het bedrijf is het meest bekend van het sidechain-ecosysteem waar ze aan bouwen: Liquid Network.

Wat Blockstream betreft zouden mensen en bedrijven die betrokken zijn bij Bitcoin ook moeten deelnemen aan het veilig houden van het netwerk. En daarom lanceert het bedrijf Blockstream Mining. Klanten kunnen hun apparatuur bij Blockstream neerzetten op een koele en stofloze locatie, en zij monitoren en beheren de apparatuur.

Daarnaast komt Blockstream met Pool, de eerste mining pool die gebruikmaakt van het BetterHash-protocol. De kritiek op mining pools is dat het tornt aan de mate waarin Bitcoin is gedecentraliseerd. BetterHash lost dat op door mogelijk te maken dat miners zélf beslissen welke transacties aan een block worden toegevoegd. De pool operator wordt als tussenpersoon uit het proces verwijderd.

BetterHash is warm ontvangen, maar de adoptie ervan moet nog beginnen. En die kar lijkt Blockstream te gaan trekken. Niet zo gek: Blockstream-medewerker Matt Corallo is de bedenker van het protocol.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.