Kik vecht terug: ‘SEC verdraait stelselmatig de feiten’

Kik Interactive heeft volgens de SEC op onrechtmatige wijze vele miljoenen dollars binnengesleept met een ICO. Onzin, volgens Kik. Het bedrijf vecht terug en stelt dat de SEC steeds opnieuw de feiten verdraait.

Regelgeving

Kik vecht terug: ‘SEC verdraait stelselmatig de feiten’
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Op dinsdag 4 juni kwam de SEC naar buiten met de aankondiging Kik voor het gerecht te slepen.  Het bedrijf zou “onrechtmatig securities verkocht” hebben. En dat mag niet zomaar. Als het aan de SEC ligt, worden Kin-tokens verboden, krijgt de organisatie een boete, en moeten klanten worden terugbetaald.

Kik is het daar duidelijk niet mee eens en vertelt in een 131 pagina’s tellende reactie waarom de tokenverkoop legaal was. Volgens het bedrijf is er geen enkele wet geschonden. “Ons antwoord laat zien hoe de commissie [SEC] herhaaldelijk de feiten verdraaid heeft om een punt te maken. Dat zou de commissie niet gedaan hebben als het sterk bewijs zou hebben”, aldus Kik CEO Ted Livingston.

“De SEC probeert een plaatje te schetsen dat het Kin-project een wanhoopspoging was”, vertelt Livingston. “Maar het was een gewaagde zet om te winnen. Een zet die nu door KaKao, Line, Telegram, en Facebook is gevolgd.”

Volgens Livingston heeft de rechtszaak Kik tot dusver ruim $6 miljoen gekost. Ook de koers van KIN is flink teruggevallen (nu $0.000015 per token).

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.