Apple Card mag je niet gebruiken om crypto mee te kopen

Uit de voorwaarden van Apple’s nieuwe creditcard blijkt dat het aankopen van digitale valuta zoals Bitcoin niet is toegestaan. Is dat Apple’s keuze, of komt die beslissing ergens anders vandaan?

Bedrijfsleven

Apple Card mag je niet gebruiken om crypto mee te kopen
0%
De redactie
Door De redactie

Goldman Sachs is de bank achter Apple Card. Daar worden alle financiële transacties afgewikkeld. In de gebruikersovereenkomst staat dat de betaalkaart niet gebruikt mag worden voor zogeheten ‘geldequivalenten’. Daar vallen cryptovaluta onder, maar ook loterijtickets of tokens in een casino.

Onder het motto van ‘risicobeperking’ wordt voorkomen dat mensen overal hun creditcard voor kunnen trekken. Die beslissing kan bij de winkelier liggen, bij de bank, maar kan ook afgedwongen worden door lokale wetgeving. In slechts 21 van de 50 Amerikaanse staten mogen loterijtickets worden aangeschaft met een creditcard. Lang verhaal kort: het is niet Apple’s beslissing.

Apple kondigde Apple Card enige tijd geleden aan. Toentertijd was de verwachting dat de betaalkaart deze zomer op de markt verschijnt. Het gaat waarschijnlijk om een stapsgewijze uitrol. Eind juli stelde persbureau Bloomberg van bronnen te hebben vernomen dat de creditcard nog in de eerste helft van augustus moet worden uitgebracht.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.