SEC-commissaris: VS kan cryptobeleid afkijken van deze landen

Onlangs hield Hester Peirce een toespraak over de combinatie van toezicht en innovaties als cryptovaluta. Daarin stelt Peirce dat de VS beter haar best moet doen om tot de juiste kaders te komen, en dat bij deze landen kan afkijken.

Regelgeving

SEC-commissaris: VS kan cryptobeleid afkijken van deze landen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Peirce hield haar toespraak tijdens de SUSS Convergence Forum in Singapore. “Ik zou graag zien dat in de VS en bij de SEC de focus toeneemt op het (af)maken van wet- en regelgeving rondom digitale assets”, vertelt ze. “Omdat veel activiteit buiten de VS plaatsvindt, moeten we over regels nadenken met oog voor internationale overwegingen, samenwerking, en wat ik noem ‘co-learning’.”

De term ‘co-learning’ zou je kunnen lezen als ‘afkijken’. Peirce noemt Bermuda als voorbeeld van een jurisdictie waar vraagstukken rondom custody (het bewaren van assets) tot in detail zijn beantwoord. “Ik wil graag meer leren over Bermuda’s custody framework. Om te kijken wat we ervan kunnen leren terwijl wijzelf onderzoeken hoe onze regels van toepassing zijn op crypto”, vertelt Peirce.

Singapore wordt door Peirce genoemd als vooruitstrevende jurisdictie op het gebied van security tokens. Hongkong ziet Peirce als voorbeeld voor de manier waarop met licenties en testomgevingen omgegaan kan worden. Andere landen die worden genoemd zijn Thailand, Japan, Malta, Zwitserland, en Frankrijk.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.