Mining-gigant Bitmain schrijft 310 miljoen dollar verlies in eerste kwartaal 2019

Het blijft mining-gigant Bitmain moeite kosten om zwarte cijfers te schrijven. In het eerste kwartaal van 2019 maakte het bedrijf 310 miljoen dollar verlies. Maar er zijn twee lichtpunten aan het eind van de tunnel.

Bedrijfsleven

Mining-gigant Bitmain schrijft 310 miljoen dollar verlies in eerste kwartaal 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De cijfers kwamen naar buiten via Tencent’s nieuwsportaal QQ. De eerste twee maanden van 2019 waren duur: in januari maakte Bitmain $345 miljoen verlies, en in februari nog eens $280 miljoen. Hoewel daar een winst van $315 miljoen in maart tegenover staat, sluit het bedrijf het eerste kwartaal diep negatief af.

Er is echter licht aan het eind van Bitmain’s tunnel.

De laatste maanden is de totale rekenkracht waarmee gewerkt wordt aan Bitcoin’s netwerk flink toegenomen. Om dat te bereiken zijn veel miners aangezet. Ter illustratie: van 23 juli tot 5 augustus steeg de hashrate ruim 10%. Zou al die rekenkracht geleverd zijn door ASIC’s, zouden maar liefst 100.000 high-end miners nodig zijn.

Ook ontwikkelt Bitmain nieuwe mining-hardware. Aan het eind van 2019 moeten miners gebaseerd op de nieuwe 7nm chip – de S17 en T17 – uitgebracht zijn. Daarmee belooft Bitmain 30% efficiënter te kunnen minen.

En als dat allemaal onvoldoende is, heeft Bitmain altijd nog de voorgenomen beursgang.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.