Mastercard aan de slag met eigen cryptocurrency wallet?

Het lijkt erop dat Mastercard blockchain en cryptocurrency serieuzer is gaan nemen. Nieuwe vacatures suggereren de opbouw van aan crypto gerelateerde teams. Voor de bouw van een eigen wallet?

Bedrijfsleven

Mastercard aan de slag met eigen cryptocurrency wallet?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Drie vacatures krijgen in het bijzonder de aandacht:

  1. Director, Product Management - Crypto Currency/Wallets (bron).
  2. Director, Product Development & Innovation - Blockchain Solutions Architect (bron).
  3. VP, Product Management - Blockchain/Crypto (bron).

Uit de vacatureteksten is op te maken dat Mastercard grootste plannen heeft. “Heb je de ambitie om iets te bouwen waar je over kunt vertellen aan je kleinkinderen?”, lezen we. “En wil je werken op de intersectie tussen betalingen en cryptovaluta?”

De vice-president die gezocht wordt moet meerdere productmanagers en teams gaan begeleiden. Er wordt specifiek gevraagd om ervaring met management van “crypto currency wallet products”. Bovendien moet de kandidaat ervaring hebben met het “naar de markt brengen van een product”.

Het mag duidelijk zijn dat er over de feitelijke inhoud en strategie enkel gespeculeerd kan worden. We weten enkel dat er gezocht wordt naar nieuwe medewerkers. In theorie kan de insteek ook puur defensief zijn. Maar Mastercard is al langer bezig met blockchaintechnologie, en het bedrijf is één van de oprichters van Libra. Wellicht heeft de totstandkoming van een wallet daar iets mee te maken?

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.