Sony investeert miljoenen in Duitse blockchain bank Bitwala

Bitwala heeft 13 miljoen euro aan nieuw kapitaal weten te bemachtigen. Opvallend is dat Sony als ‘co-lead’ van de financieringsronde wordt genoemd. Het geld wordt onder meer gebruikt voor de uitrol van Bitcoin-rekeningen voor bedrijven.

Bedrijfsleven

Sony investeert miljoenen in Duitse blockchain bank Bitwala
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Bitwala is een Duitse startup en noemt zichzelf een ‘Blockchain Bank’. Je kunt er een reguliere bankdiensten afnemen die gekoppeld zijn aan een eigen Bitcoin-wallet. Zie het als de samensmelting van je bankrekening met je Bitcoin-wallet. Je kan frictieloos geld bewegen tussen de twee.

“We zijn Bitwala gestart om iets te bouwen waarvan veel mensen dachten dat het onmogelijk was”, vertelt Jan Goslicki (PDF), CCO bij Bitwala. “De conventionele financiële wereld echt verbinden met Bitcoin in één van ’s werelds striktste jurisdicties: Duitsland.”

In december 2018 sloeg Bitwala de handen ineen met de in Berlijn gevestigde solarisBank. Sindsdien is Bitwala naar eigen zeggen de enige aanbieder van een bankrekening met ingebouwde ondersteuning voor (de handel in) Bitcoin.

“We delen Bitwala’s visie op de toekomstige digitale economie”, schrijft Yasuhiko Yurimoto, CEO van Global Brain, het samenwerkingsverband waar Sony Financial bij betrokken is. Samen met NKB Group werd 6,5 miljoen euro in Bitwala gestoken. De andere helft kwam van bestaande investeerders.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.