Britse rechtbank verwerpt zaak van Craig Wright tegen Roger Ver

Begin mei kreeg Roger Ver (BCH) bericht van Craig Wright (BSV). Ver moest zich komen verantwoorden voor laster en smaad. Maar het loopt anders: de Britse rechter heeft de zaak verworpen, en Wright moet de kosten vergoeden.

Regelgeving

Britse rechtbank verwerpt zaak van Craig Wright tegen Roger Ver
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Ver, voorman van Bitcoin Cash, en Wright, het gezicht van Bitcoin SV, zijn beide bekende namen in de cryptowereld. De zaak tussen de kemphanen markeert het begin van een reeks rechtszaken die door Wright zijn aangespannen. Hij vindt dat zijn goede naam wordt besmeurd, en wil daarover zijn gelijk halen in de rechtbank.

In dit geval ging het om een YouTube-video waarin Ver stelt “dat Wright op frauduleuze wijze claimt Satoshi Nakamoto te zijn”. De Britse rechter Sir Matthew Nicklin oordeelt echter dat er “onvoldoende bewijs is voor schade aan zijn reputatie”. Bovendien ziet de rechter niet in waarom deze zaak in Engeland uitgevochten moet worden, en noemt de term ‘libel tourism’ (profiteren van het Engelse rechtssysteem).

Decrypt spreekt een blije Ver: “[Wright] moest me ook €65.000 betalen voor de juridische kosten”. Volgens een woordvoerder van Wright is de zaak “enkel verworpen vanwege de jurisdictie, niet vanwege de inhoud”. Lees de uitspraak om erachter te komen of je het daarmee eens bent.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.