Onrust door enorme Bitcoin-transacties: bijna 1% van alle Bitcoins verplaatst

Dinsdag was de cryptowereld even in rep en roer vanwege enorme Bitcoin-transacties. Vanuit het niets kwam 0,8% van alle beschikbare BTC in beweging. Wat is er gebeurd?

Bitcoin

Onrust door enorme Bitcoin-transacties: bijna 1% van alle Bitcoins verplaatst
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

In totaal zijn drie transacties samen goed voor 142.323 BTC. Een vierde transactie die 18 uur daarvoor plaatsvond lijkt eraan gerelateerd. Het totaal zou dan uitkomen op 194.135 BTC (meer dan 1% van alle BTC in omloop), met een marktwaarde van een kleine 1,9 miljard dollar. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij.

Al snel volgden interessante theorieën over de oorsprong en het doel van het geld. Dat Tether het zou gebruiken voor de creatie van een ‘dark stablecoin pool’. Dat Craig Wright een deel van ‘zijn’ BTC in beweging bracht voor de rechtszaak waar hij in verwikkeld is. Simpelweg een grote OTC-order, of dat Bitfinex haar boeken in orde probeert te brengen in het kader van het proces dat tegen hen loopt.

Eén van de adressen die betrokken is bij de transacties, is gekoppeld aan wallet provider Xapo. Xapo heeft ongeveer 700.000 BTC in bewaring en een deel van het bedrijf zou recent zijn overgenomen door Coinbase. Dat leidt tot de hypothese dat er simpelweg BTC is verplaatst van Xapo naar Coinbase.

Helemaal rond is de theorie nog niet, aangezien de acquisitie van Xapo voor zover bekend nog niet is afgerond. Hoe dan ook, op dit moment is het de meest aannemelijke verhaallijn.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.