Belangrijke Indiase brancheorganisatie verzet zich tegen voorgestelde verbod op cryptocurrency

In juli is in India een wetsontwerp ter tafel gebracht waarmee het bezit en gebruik van cryptovaluta effectief verboden wordt. NASSCOM, de belangrijkste branchevereniging van de Indiase IT-sector, is er niet blij mee. De organisatie doet een andere oproep.

Regelgeving

Belangrijke Indiase brancheorganisatie verzet zich tegen voorgestelde verbod op cryptocurrency
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

“De overheid zou moeten werken aan een op risico gebaseerde aanpak. Een framework om cryptovaluta en tokens mee te reguleren en monitoren”, luidt het devies van NASSCOM. “Een verbod houdt nieuwe toepassingen en oplossingen tegen, en zit techstartups in de weg. Het zou India in de weg zitten om deel te nemen aan de nieuwe usecases die mogelijk worden gemaakt door cryptocurrencies en tokens.”

NASSCOM is duidelijk: dat verbod is een slecht idee. De belangrijkste brancheorganisatie van de Indiase IT-sector breekt daarmee een lans voor andere bedrijven en actoren die kritiek hebben op het voornemen van de overheid. NASSCOM heeft meer dan 2.000 leden, organiseert grote conferenties, en is een belangrijke lobbyist.

Volgens NASSCOM zorgt een verbod er enkel voor dat legitieme spelers verdwijnen. “Door de sector te reguleren leren toezichthouders de technologie beter te begrijpen, en krijgen we meer grip op criminele activiteiten”, vult NASSCOM aan. Maar ervoor weglopen? Slecht idee.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.