Voor openbaar vervoer betalen met Bitcoin in vijfde stad van Brazilië

Binnenkort kunnen inwoners van Fortaleza, de vijfde stad van Brazilië, voor openbaar vervoer betalen met Bitcoin. Meer dan 2,5 miljoen mensen die zo in aanraking kunnen komen met cryptovaluta.

AdoptieBitcoin

Voor openbaar vervoer betalen met Bitcoin in vijfde stad van Brazilië
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het nieuws kwam afgelopen week naar buiten via de lokale nieuwswebsite O Povo. De OV-organisatie CooTraps gaat de mogelijkheden uitbreiden om voor de geleverde diensten te betalen. Naast credit- en debitcards kunnen passagiers ook “cryptovaluta als Bitcoin” gebruiken. Het nieuwe systeem moet voor het einde van dit jaar in gebruik genomen zijn.

Volgens het nieuwsbericht zijn de nieuwe betaalmogelijkheden erop gericht om meer klanten aan te trekken, en om “bureaucratie binnen het systeem te verminderen”. “We verwachten een grotere (toe)stroom van mensen, en we gaan het makkelijker maken voor passagiers”, aldus Carlos Robério Sampaio, CFO van CooTraps.

Zoals gebruikelijk is er een (mobiele) applicatie nodig om met cryptovaluta te kunnen betalen. Gebruikers scannen een QR-code en ronden daarna de transactie af op hun eigen apparaat. Begin dit jaar kwam soortgelijk nieuws uit Argentinië. Daar kan in het hele land betaald worden met cryptovaluta voor het gebruik van het OV.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.