Facebook waarschuwt dat Libra wellicht nooit tot lancering komt

In een toelichting op de kwartaalcijfers stelt Facebook dat Libra wellicht nooit tot lancering komt. Vanwege “substantieel wettelijk toezicht”. Het is over, nog voor het begon?

Regelgeving

Facebook waarschuwt dat Libra wellicht nooit tot lancering komt
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

“We kunnen niet de zekerheid geven dat Libra of daaraan gerelateerde producten en diensten überhaupt op de markt komen, laat staan binnen korte tijd”, aldus Facebook (PDF) in een toelichting gericht aan de Amerikaanse SEC.

“Onzekere en evoluerende” wetten en regels rondom cryptovaluta kunnen ervoor zorgen dat de lancering van Libra “vertraagd of nooit” plaatsvindt. Daarbij merkt Facebook op dat het geen “significante ervaring” heeft met blockchaintechnologie en cryptovaluta. Dat kan “van invloed zijn op Facebook’s vermogen” om dergelijke producten te ontwikkelen en vermarkten.

Tenslotte benoemt Facebook nog een aantal risico’s. “We lopen tegen verhoogde kosten aan die verband houden met onze deelname aan de Libra Association”, vertelt Facebook. “Ook de ontwikkeling en marketing rondom producten en diensten dragen hier aan bij. Onze investeringen daarin zijn misschien niet winstgevend. Dit alles kan een negatieve impact hebben op onze reputatie en financiële resultaten.”

Is het dan over, nog voor het begon? Waarschijnlijk niet: “Hoe lang het ook duurt, we gaan uitzoeken wat de beste manier is om door te gaan”, aldus Mark Zuckerberg.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.