Blockchain.com lanceert nieuw handelsplatform: ‘The Pit’

De cryptowereld heeft er nóg een exchange bij. Blockchain․com bleek achter de schermen bezig te zijn met een eigen handelsplatform: ‘The Pit’. Volgens het bedrijf zijn er drie aspecten waarop The Pit zich onderscheidt van de rest.

Exchange

Blockchain.com lanceert nieuw handelsplatform: ‘The Pit’
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Dinsdag deed het in Luxemburg gevestigde Blockchain de nieuwe exchange uit de doeken. Veel mensen zijn weleens in aanraking gekomen met blockchain.com. Als block explorer, als wallet-leverancier, of van de grootste XLM-giveaway ooit.

Het was voor het bedrijf blijkbaar tijd voor een nieuwe strategie. Lag de focus eerder op de (eind)gebruiker, gaat het nu voor zakelijke klanten. The Pit lijkt op professionele beleggers gericht, gegeven de taal van het persbericht.

Er worden drie onderscheidende aspecten genoemd:

  1. De snelste ‘matching engine’ van de cryptowereld. Ze “meten in microseconden in plaats van milliseconden”, en kunnen “de strijd aan met alle matching engines ter wereld”.
  2. Gebaseerd op dezelfde “hoogwaardige infrastructuur als andere grote financiële bedrijven in Europa”.
  3. Verbonden met banken wereldwijd om ervoor te zorgen dat on- én offboarding gemakkelijk is.

De exchange is geïntegreerd met Blockchain’s wallets. Zo “kan je controle houden over de private keys waarmee je je geld beheert”. Een hoop beloftes. Benieuwd of The Pit ze waarmaakt? Testen kan hier.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.