‘Toekomst kleine en middelgrote exchanges in Zuid-Korea onzeker’

Naar verluidt worden exchanges in Zuid-Korea geconfronteerd met strikte(re) eisen aan het behoud van hun bankrekening. Een ingewijde maakt zich zorgen over de toekomst van kleine en middelgrote exchanges in het land.

Exchange

‘Toekomst kleine en middelgrote exchanges in Zuid-Korea onzeker’
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De lokale nieuwswebsite The BChain meldt dat de vier grote cryptocurrency exchanges – Bithumb, Upbit, Coinone, en Korbit – tegen het veranderde beleid aangelopen zijn. Banken stellen striktere eisen op het gebied van witwassen en terrorismefinanciering. Dat zou te maken hebben met de recent aangenomen FATF-aanbevelingen.

Tot voor kort was het geen probleem om contracten met banken verlengd te krijgen. Het gaat onder anderen om de ShinHan Bank, de NongHyup Bank, en de IBK. Omdat banken nu “juridisch aansprakelijk” zijn voor het identificeren van witwasactiviteiten, “hebben ze veeleisende voorschriften in stelling gebracht”. Vanaf deze maand moeten exchanges aan die eisen voldoen om nog van bankdiensten gebruik te kunnen maken.

Een anonieme bron van een “groot handelsplatform” ziet de toekomst voor kleinere exchanges somber in. “Kleine en middelgrote exchanges die aan deze standaarden moeten voldoen, verdwijnen waarschijnlijk van de markt”, vertelt hij. “Zij kunnen simpelweg de kosten ervan niet dragen.” 

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.